Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 23, 2017

Minusa opnieuw op de markt

Telers van verschillende gewassen hebben steeds meer moeite de mineervlieg te bestrijden. Vooral vroeg in het seizoen kunnen de problemen groot zijn. Daarom heeft Koppert het product Minusa opnieuw op de markt gebracht.

Minusa bevat de sluipwesp Dacnusa sibirica. Zoals de naam suggereert is hij goed bestand tegen lagere temperaturen. Hij kan daarom vroeg in het seizoen zijn populaties opbouwen, effectief zijn en dus het biologisch systeem versterken.

Onze beslissing om Minusa opnieuw te gaan produceren, krijgt veel bijval uit de praktijk. Het aantal chemische middelen dat de mineervlieg bestrijdt, neemt immers af. En aan het gebruik van de nog toegestane middelen stelt de wetgever steeds meer restricties. Dit terwijl mineervliegen vooral in tomaat, maar ook in sierteeltgewassen zoals chrysant en gerbera, veel overlast kunnen veroorzaken.

In het verleden leverde Koppert de sluipwesp in flesjes van 100 milliliter met daarin 250 adulten. Dat wordt nu het dubbele aantal: 500 adulten. In de praktijk gebruiken telers Minusa tot ongeveer half mei. Daarna kan Miglyphus (de sluipwesp Diglyphus isaea) de bestrijding van mineervliegen overnemen.