Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 17, 2023

Nuttige nematoden van Koppert: nieuwe look en klaar voor de toekomst

Nuttige nematoden van Koppert: nieuwe look en klaar voor de toekomst

Wij ondersteunen telers al meer dan 50 jaar met natuurlijke alternatieven voor conventionele bestrijdingsmiddelen. En niet alleen natuurlijke maar ook levende oplossingen, zoals nuttige nematoden (‘aaltjes’), die al langer bestaan dan de landbouw zelf. Omdat we onze producten voor zoveel mogelijk telers toegankelijk willen maken, hebben we eindeloos veel energie gestoken in onderzoek en ontwikkeling. Het resultaat is een innovatieve nematodenspuitoplossing, die een doeltreffend alternatief vormt voor de chemische tegenhangers van nu en tegemoetkomt aan het streven naar duurzame landbouw in de toekomst.

Wij geloven in het vinden van oplossingen in de natuur en het toepassen van innovatie om die oplossingen beschikbaar te maken voor telers wereldwijd. Wij zetten al sinds 1986 nematoden in als effectieve, pure en veilige oplossing voor telers. Sindsdien hebben we talloze onderzoeken en proeven uitgevoerd om het gedrag van nematoden te begrijpen en toe te passen op gewasbescherming.

Dit deden we in samenwerking met telers; via hen dragen we bij aan de productie van veilig, hoogwaardig en betaalbaar voedsel. Tijdens dit proces hebben we een hoogwaardig product ontwikkeld en een uitstekend alternatief voor telers die duurzamer voedsel willen produceren en die te maken hebben met het feit dat chemische middelen het laten afweten of simpelweg niet meer beschikbaar zijn.

Geavanceerd en veilig

Als partner van de natuur maken wij gebruik van het natuurlijke gedrag van nematoden om gewassen te ondersteunen en te beschermen. Nematoden leven; ze bewegen en jagen instinctief op hun prooi. Ze kunnen boven en onder de grond worden gebruikt als bescherming tegen plagen. En in tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen, die een immuunreactie bij plagen teweegbrengen waardoor ze zich kunnen aanpassen, blijven nematoden na verloop van tijd zeer doeltreffend. Zonder zich zorgen te hoeven maken over de afnemende prestaties van conventionele bestrijdingsmiddelen en zelfs resistentie tegen bestrijdingsmiddelen, vertrouwen telers op nematoden als permanente oplossing voor gewasbescherming.

Die oplossing is bovendien veilig voor telers en consumenten. Nematoden laten geen schadelijke residuen achter op gewassen, waardoor ze veilig zijn voor de telers die ze toepassen en de mensen die ze eten. Zo leveren nematoden een bijdrage aan een betere gezondheid van mens en aarde.

Verbeterde formule

De natuur biedt zelf oplossingen voor landbouwkundige uitdagingen en om die oplossingen op schaal toe te passen, is innovatie nodig. Telers gebruiken onze verbeterde nematodenoplossing ter bescherming tegen een breed spectrum aan plagen op topfruit, zacht fruit, steenvruchten, landbouwgewassen en vollegrondsgroenten zoals bladgroente, ui, wortel en bonen. En de zorgvuldig ontwikkelde formule en verpakking maken de overgang van chemische naar biologische oplossingen voor gewasbescherming eenvoudig.

Onze nematodenoplossingen zijn duurzaam verpakt en wateroplosbaar. De nematoden worden in een winterslaap gehouden tot ze klaar zijn voor gebruik, waardoor ze enkele maanden houdbaar zijn. Eenmaal gemengd met en geactiveerd door water, kunnen nematoden worden toegepast met behulp van standaard spuitsystemen en nieuwe toepassingstechnieken, zoals drones. Drones kunnen nematoden toepassen in geïsoleerde gebieden, waar ze actief plagen elimineren als alternatief voor of in combinatie met chemische bestrijdingsmiddelen.

Enorm potentieel

Het potentieel van nuttige nematoden om de overgang naar duurzame landbouw te ondersteunen is enorm. En dankzij onze toewijding aan onderzoek zullen de mogelijkheden om conventionele bestrijdingsmiddelen te vervangen door natuurlijke, levende alternatieven alleen maar toenemen. Onze focus op voortdurende verbetering heeft al geleid tot de huidige biologisch afbreekbare, gebruiksvriendelijke en betaalbare spuitoplossing. Met onze nuttige nematoden verspuiten telers een oplossing vol leven! Vrij van residuen en klaar voor een 100% duurzame toekomst in de landbouw.