Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: oktober 19, 2015

Partners with Nature

Koppert heeft een duidelijke stelling genomen en iedereen binnen het bedrijf werkt daar hard aan.
Is het een makkelijke opdracht? Nee, daar moet een hoop voor gebeuren. Een goede samenwerking tussen teler en adviseur is daarbij cruciaal.

Is het mogelijk om de krachten die de natuur ons biedt te gebruiken? Jazeker! Alleen moeten we ons er terdege van bewust zijn dat er al vanaf het begin van de keten goed samengewerkt en overlegd moet worden. Dit betekent dat er vanaf zaad of stek al een strategie moet zijn bepaald voor de gewasbescherming en plantweerbaarheid. Als er chemie wordt gebruikt, zal dat effect hebben op de biologie en moet daar rekening mee gehouden worden.

In steeds meer teelten laten we zien dat we met het Natugro systeem veel kunnen bereiken. Vorig jaar hebben we op de Groot Groen beurs in Zundert de resultaten met NatuGro in Skimmia gepresenteerd en dit jaar liet de proef in Gaultheria ook uitmuntende resultaten zien.

Veel telers reageren hierop en we helpen deze telers graag het systeem op te starten. Kortom, ik heb het mooiste werk wat er is. Een win-win situatie voor iedereen en voor de natuur!

Wilt u weten wat het NatuGro systeem kan betekenen voor uw gewas? Neem dan contact op met Koppert of een van onze distributeurs.

Auteur: Rene Rotteveel, e-mail: rrotteveel@koppert.nl (technisch adviseur bodemgezondheid en plantvitaliteit)