Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 17, 2015

Groei stimuleren in boomkwekerij

Het is belangrijk om in het voorjaar de groei van de planten verder te stimuleren. Het NatuGro teeltsysteem biedt u duurzame oplossingen ter verbetering van de prestaties van uw gewas door het optimaliseren van de balans in de wortelzone en de plant. Er kan direct gestart worden als de planten weer actief zijn of na het oppotten.

Voor de boomkwekerij adviseren wij de producten ProParva, ProFortum, ProTerrum en Fortafol. Er kan direct gestart worden als de planten weer actief zijn of na het oppotten. Dit systeem wordt al meerdere jaren toegepast, en met goede resultaten!

NatuGro maakt uw planten vitaler en weerbaarder. Planten hebben een betere wortelontwikkeling en zijn dieper groen van kleur. Ook wordt de vegetatieve groei gestimuleerd.

Volgens het standaard inzetschema is de eerste behandeling met ProParva en wordt ProFortum door het substraat gemengd.

ProParva stimuleert wortelgroei en wortelkwaliteit en is daardoor de beste basis voor een sterke en gezonde start van het gewas. Het bevordert ook de ontwikkeling van ziektewerende bacteriën.

ProFortum stimuleert de biologische activiteit rond de wortels, waardoor voedingselementen, plantstimulerende en ziektewerende stoffen beter beschikbaar komen voor de plant.

Om de plantvitaliteit te verbeteren, wordt ProParva na twee toepassingen vervangen door ProTerrum.

ProTerrum verhoogt de weerstand van het gewas tegen stress en verbetert de bloem- en stuifmeelkwaliteit, waardoor bestuiving en bevruchting beter verlopen. Daarnaast verhoogt het de fotosynthesecapaciteit.
Bij het ontstaan van minder optimale groeiomstandigheden adviseren we Fortafol toe te passen. De plant is hierdoor weerbaarder tegen ziekten en plagen. Fortafol ondersteunt het systeem als uw planten een extra boost kunnen gebruiken.

Fortafol is een biostimulant die op een geheel natuurlijke manier het gewas stimuleert en versterkt.