Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: april 07, 2020

Eikenprocessierups; tijd voor Entonem!

Onze adviseur:

Arno van der Zwan Productspecialist micro
0F2A9677-copy.jpg

Eikenprocessierups; tijd voor Entonem!

De eikenprocessierupsen zijn er weer. Ze kruipen sinds zondag uit hun eieren. Dit is hét moment om te starten met toedienen van Entonem (nematoden) om de rupsen te bestrijden. De nematoden kunnen op de eerste twee stadia van de rups worden gespoten, maar hoe kleiner de rups, hoe beter de werking. De rupsen bevatten in dit stadium nog geen brandharen.

De bladmassa zit nog niet aan de boom, wat de raakkans van de nematoden aanzienlijk vergroot. Snel schakelen is dus zinvol. De eipakketten komen niet allemaal tegelijk uit, wel gaat het hard met deze temperaturen. Naar verwachting zijn alle eipakketten rond het weekend uitgekomen en kan er met de bestrijding gestart worden.

Specialistisch werk

Een precieze toepassing van de nematoden is van cruciaal belang. Het toedienen van de nematoden wordt daarom door gespecialiseerde uitvoerders gedaan. Zij zijn in staat om de nematoden gericht op de plekken te spuiten waar de rupsen zitten, daar waar de bladknoppen gaan uitlopen. Met Entonem en de hulpstof Addit hebben de rupsen geen kans.

Wij staan te popelen om samen met onze distribiteurs deze invasie te keren. De protocollen bij onze distributeurs zijn uitgewerkt en zij staan klaar om u verder helpen.

Hulp nodig?