Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: juli 05, 2017

Koppert brengt nieuwe val tegen Drosophila suzukii

Met een nieuwe val van Koppert Biological Systems kunnen telers van zachtfruit de fruitvlieg Drosophila suzukii voortaan beter wegvangen, monitoren en beheersen. Koppert brengt de nieuwe val - Drososan genaamd - deze maand op de markt. Hij is effectiever dan standaardvallen.

Tot nu toe gebruikten telers de Moskisanval in combinatie met de lokstof Fruit Fly Attractant om Drosophila suzukii weg te vangen. De Moskisanval is echter bedoeld voor generiek gebruik.
De Drososan daarentegen is speciaal ontworpen om de fruitvlieg Drosophila suzukii aan te pakken. Zo is de kleur van de val rood, de kleur waardoor de schadelijke fruitvlieg vooral wordt aangetrokken.

Beter inzicht in plaagdruk
Daarnaast zijn de openingen in het gaas afgestemd op de fruitvlieg. "Bijvangst is nu helemaal uitgesloten", zegt productmanager Rick van der Pas. "Het voordeel is dat bestuivers niet worden weggevangen. Ook kan de teler het aantal weggevangen exemplaren makkelijker tellen. Dat geeft hem een beter inzicht in de plaagdruk."

Effectiever dan andere vallen
Net als de Moskisanval wordt de Drososan gebruikt in combinatie met de lokstof Fruit Fly Attractant. Dit levert de beste resultaten op. Onafhankelijk onderzoek (Agroforestry Mediterranean Institute of the Polytechnic University of Valencia) wijst uit dat de Drososan effectiever is dan een standaardval of de generieke Moskisanval.


Productnummer en contactpersoon