Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: januari 17, 2018

Fruit Fly Attractant beste lokstof van Drosophila suzukii

Fruit Fly Attractant van Koppert, gebruikt in een Drososanval van Koppert Biological Systems, is het meest effectieve lokmiddel tegen Drosophila suzukii. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgische Proefcentrum Fruitteelt.

Het Proefcentrum onderzocht vijf verschillende producten waaronder Fruit Fly Attractant. Uit het onderzoek blijkt dat Fruit Fly Attractant van Koppert de beste aantrekking heeft op Drosophila suzukii. Fruit Fly Attractant lokt zowel de mannelijke als de vrouwelijke exemplaren van de uit Azië afkomstige fruitvlieg aan.

Met Fruit Fly Attractant kunnen fruittelers de plaagdruk aanzienlijk verlagen. Dat is belangrijk, omdat beschikbare chemische middelen steeds minder uithalen tegen Drosophila suzukii. Tegelijk vormt de fruitvlieg een steeds grotere bedreiging voor diverse fruitteeltgewassen in Europa. Anders dan andere fruitvliegen legt Drosophila suzukii zijn eieren in zowel rijp als onrijp fruit.

Telers kunnen Fruit Fly Attractant en de Drososanval ook gebruiken om de aanwezigheid van de schadelijke fruitvlieg te signaleren en te monitoren om zo inzicht te houden in de plaagdruk. Bovendien kunnen zij Fruit Fly Attractant zowel preventief als curatief gebruiken.

De Drososan is speciaal ontworpen om de fruitvlieg Drosophila suzukii aan te pakken. Zo is de kleur van de val rood en is de opening van de val zo ontworpen dat bestuivers niet worden weggevangen. Onderzoek van de Polytechnische Universiteit van Valencia wees al uit dat de Drososanval effectiever is dan standaardvallen.