La Hacienda Fresh verhoogt de winstgevendheid van gewassen dankzij biologische bestrijding

La Hacienda Fresh verhoogt de winstgevendheid van gewassen dankzij biologische bestrijding

Play

In het productieproces van gewassen is de oogst het moment waarop de resultaten van agronomisch beheer zichtbaar worden. Goed beheer resulteert niet alleen in kwaliteitsfruit met een langere houdbaarheid, maar ook in het aantal productieve weken en dus in de winstgevendheid van het bedrijf. De implementatie van een programma voor biologische bestrijding is een van de belangrijkste hulpmiddelen om dit te bereiken. Dit wordt bewezen door La Hacienda Fresh, een bedrijf dat een grote expertise heeft ontwikkeld in de geïntegreerde gewasbescherming van plagen en ziekten, waardoor het een benchmark is op het gebied van knowhow in de productie van paprika's.

De oogstcyclus voor paprika's varieert afhankelijk van de regio en de productieomstandigheden. Bij La Hacienda Fresh is het mogelijk om tot 42 weken te bereiken dankzij de vermindering van stress bij het gewas door de belasting met bestrijdingsmiddelen te verminderen. José Luis Loera, productiemanager, legt uit:

"Biologische bestrijding heeft ons geholpen om een betere opbrengst te hebben door de oogstweken te verlengen. We zijn erin geslaagd om 42 weken te bereiken dankzij het feit dat de toepassing van agrochemische middelen aanzienlijk is afgenomen, tot wel 40%, afhankelijk van de cyclus," zegt hij.

Hacienda Fresh en Koppert hebben de afgelopen vier jaar met succes een programma voor biologische bestrijding uitgevoerd. Samen hebben ze plagen als spint, trips, bladluis en wolluis weten te bestrijden. José Manuel Tafoya, junior productiemanager, vertelt dat het uitzetten van natuurlijke vijanden van deze plagen en de vermindering van de toepassing van agrochemische middelen een positieve invloed hebben gehad op hun gewassen. "De producten van Koppert zijn gemakkelijk te implementeren, zolang we maar samenwerken met de consultant om ze op tijd te kunnen uitzetten... We hebben het effect teruggezien in een veilige omgeving voor de arbeiders en een betere kwaliteit van het fruit voor de export, omdat het onder veiligere omstandigheden is geproduceerd."

Het belang van de paprikateelt in Mexico

De winstgevendheid van een gewas is gebaseerd op de hoeveelheid en kwaliteit van de vruchten en de tijd waarin ze kunnen worden geproduceerd en geoogst, de prijs van het fruit op de markt en de productiekosten. Daarom dragen een langere oogstcyclus, een betere kwaliteit van het fruit en een veilige omgeving voor de arbeiders aanzienlijk bij tot een winstgevend gewas.

Paprika's zijn een van de belangrijkste gewassen op de Mexicaanse landbouwmarkt. De afgelopen jaren was ons land de belangrijkste exporteur van paprika's met een aandeel van 29% wereldwijd, waarbij de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste bestemmingen zijn voor deze belangrijke Solanaceae. Deze context toont ons de hoge waarde van dit gewas en het belang van het produceren van kwaliteitsvruchten voor de export.

Als u wilt bereiken wat La Hacienda Fresh heeft bereikt, zet dan de eerste stap en neem contact op met een consultant van Koppert.