Categorie: Kolom
Publicatiedatum: februari 12, 2018

Weerbaar telen

Sinds een aantal jaar mag ik telers begeleiden met weerbaar telen, met de NatuGro-producten van Koppert. De resultaten worden steeds beter en we leren continue meer over hoe we het bodemleven kunnen stimuleren en in evenwicht kunnen brengen.
Met een product als Fortafol zien we bijvoorbeeld dat als deze regelmatig gedoseerd wordt, Botrytis bijna geen probleem meer vormt. We zien in steeds meer teelten verschillende positieve ontwikkelingen dankzij de inzet van NatuGro-producten. Zo zagen we na een eerste proef in Cyclamen dat planten opgekweekt met NatuGro, duidelijk de minste trips hadden. Het afweersysteem van de planten werkte beter dan in traditioneel geteelde planten. Dit gaan we nu verder onderzoeken.

Vanuit de sector krijgen we ook steeds meer vragen, omdat de telers meer residuvrij willen telen en wij kunnen hen daarbij helpen. Kortom, er ligt een mooie uitdaging voor ons en de telers om op termijn zonder chemie goede kwaliteit planten te produceren tegen een aanvaardbare kostprijs.

Hulp nodig?