Categorie: Artikel
Publicatiedatum: mei 18, 2022

Vidi Fortum helpt uw plant de droogte door

Vidi Fortum helpt uw plant de droogte door!

De droogte slaat toe. Gedurende de laatste weken is er in Nederland (bijna) geen regen gevallen. De grond is al behoorlijk opgedroogd, het wordt voor de plant steeds moeilijker om water uit de grond te halen. Water is een essentieel onderdeel voor een plant om te groeien en om de nutriënten vrij te maken. Op de meeste plaatsen zal er de komende periode te weinig regen vallen om de tekorten die zijn ontstaan aan te vullen. De planten krijgen het moeilijk en gaan wellicht verwelkingssymptomen vertonen.

Door Vidi Fortum toe te voegen aan de watergift of te verspuiten, krijgt de plant belangrijke stoffen die helpen de verwelking tegen te gaan.Vidi Fortum bestaat uit een unieke combinatie van zeewier, kruiden en betaine. Deze combinatie van ingrediënten helpt het gewas op een aantal manieren tijdens droogte. Bodembiologie wordt gestimuleerd, waardoor voedingsstoffen rond de wortels beter beschikbaar komen voor de plant. Betaine verhoogt de osmothische waarde van de cel, waardoor het vocht beter wordt vast gehouden.

Verder helpt Vidi Fortum de plant om het openen van de huidmondjes beter te reguleren. Bij grote droogte zorgt Vidi Fortum dat de huidmondjes maar gedeeltelijk geopend worden, waardoor de plant minder vocht verliest.

Vidi Fortum is beschikbaar in 5 en 20 liter. Neem contact op met uw consultant voor de introductie strategie.

Meer over Vidi Fortum