Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 01, 2022

Bescherm uw planten en bloemen tegen vorstschade

Bescherm uw planten en bloemen tegen vorstschade!

In het voorjaar kunnen er nachten tussen zitten waarbij er vorst optreedt. Dit kan schadelijk zijn voor alle gewassen die in bloei staan. Vidi Fortum helpt de vorstschade tot een minumum te beperken.

In aardbei kleurt door vorst het midden van de bloem zwart, de aardbeien worden misvormd of groeien niet goed uit. Kersen zijn zeer gevoelig voor vorst en hebben meer schade naarmate de vorst toeneemt. Olijven, druiven en nog veel meer gewassen hebben last van vorst.

Jonge planten kunnen beschadigingen oplopen aan de bladranden, jonge aardappel planten kunnen bovengronds zelfs helemaal afsterven.

Hoe kunt u de vorstschade tot een minimum beperken?

Door Vidi Fortum een paar dagen voor de vorst toe te passen zorg je ervoor dat de plant beter beschermd is tegen vorst. Vidi Fortum bevat minimaal 1% van het aminozuur betaine. Betaine zorgt ervoor dat de vorsttolerantie van de plant wordt verhoogd met enkele graden!

Naast dit aminozuur bevat het product ook zeewierextracten waarvan bekend is dat ze stressonderdrukkende werking hebben op vorst. Zorg dat u op tijd erbij bent om de plant een optimale bescherming te geven met Vidi Fortum!

Vraag uw Koppert consultant of distributeur!

Meer informatie