Mirical – optimale bestrijding van wittevlieg met revolutionair bevrijdingssysteem

Mirical – optimale bestrijding van wittevlieg met revolutionair bevrijdingssysteem

Play

Zowel de kwaliteit als de werking van Mirical - Koppert's biologische oplossing voor destructieve wittevlieg in een aantal glasgroenten - is aanzienlijk verbeterd. Dankzij een aantal innovaties is de woeste roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical) nu sterker en beter in staat om zich in het gewas te vestigen en te ontwikkelen:

  • Verbeterde wittevliegbestrijding
  • Gemakkelijk toe te passen
  • Exacter te doseren
  • 99% minder plastic

99% vermindering van plastic

Het veranderen van de verpakking van Mirical insecten heeft niet alleen geresulteerd in betere prestaties, het maakt dit product ook volledig composteerbaar (met uitzondering van de beschermende verzegeling die gerecycled kan worden). Voorheen was Mirical (Macrolophus pygmaeus) verkrijgbaar in plastic flessen, nu wordt Mirical geleverd op composteerbare golfkartonnen stroken in een kartonnen tray. Daardoor is Mirical een duurzamer product dan ooit en wordt de hoeveelheid plastic met 99% verminderd.

Bevrijdingssysteem en verpakking in één

Elke tray Mirical bevat tien strips met roofwantsen, die zich verspreiden als ze in het gewas worden opgehangen. De strips kunnen eenvoudig in de planten worden verspreid door de kartonnen strip over de stengel van een volgroeid blad aan de bovenkant van de plant te hangen. Zowel de strips als de tray zijn composteerbaar, waardoor het een volledig duurzaam product is zonder verspilling.

Betere bescherming tijdens transport

De strips zijn gemaakt van materiaal dat een natuurlijke habitat biedt voor de roofwantsen, zodat ze zich kunnen 'verstoppen' in de kartonnen golfjes en zich beter kunnen verdelen tijdens het transport. Dit vermindert het risico op klonteren en beschermt de roofwantsen beter, zodat ze in optimale conditie op hun bestemming aankomen.

Play

Makkelijk in gebruik

De strips maken het gemakkelijker om Mirical toe te passen en nauwkeuriger te doseren in het gewas. Dit alles resulteert in een snellere populatieopbouw in het gewas en dus een aanzienlijke verbetering van de bestrijding van de plaag. Bovendien blijft er geen verpakking achter na het inbrengen van het product in het gewas. Veel gemakkelijker en veel duurzamer!

Generalist predator

Mirical is een generalistische predator met een voorkeur voor kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum), tabakswittevlieg (Bemisia tabaci), eieren en larven van de tomatenmineermot (Tuta absoluta) en andere motten. Ze voeden zich ook met spintmijten (Tetranychus urticae), bladluizen en mineervlieglarven (Liriomyza spp.).