Met plezier een stap extra

Column

Met plezier een stap extra

26 september 2018

Een nette schuur, geordend en schoon. Dat zie ik bij een bezoek vorige week aan een chrysantenkweker. Voorin de kwekerij, worden chrysanten geoogst. Tegen de klok in doen we een ronde door de kas. Van oogstrijpe chrysanten, naar open bloemen, gesprongen knoppen, zo naar een steeds jonger gewas. We tellen de trips op de gele Horiver-vangkaarten, beoordelen het gewas, en kijken of we de roofmijt Transeius montdorensis (Montdo-Mite) zien lopen. Ook scouten we op overige plagen als mineervlieg, bladluis, rups of wants. Achterin de kwekerij staat de Airobug van Koppert klaar om de vandaag vers geleverde roof- en voermijten, over het gewas te verdelen.

De afgelopen warme weken was de trips-druk door invlieg van buiten heftig. De spoelmonsters die we hadden onderzocht gaven duidelijkheid over de situatie in het gewas. Er zat nog trips, maar zeker ook flink wat roofmijten en voermijten. Weer vooraan gekomen maken we de balans op. De tripstellingen op de Horiver-vangkaarten zijn flink gedaald, de grafiek geeft een mooie curve. Het gewas is schoon en de bloemen zijn vrij van tripsschade.

We delen onze waarnemingen met de klant. Jonge vent, overdag in de weer om zijn bedrijf goed te laten draaien en steeds vooruitdenkend.  Voor ons is hij een nieuwe klant, bij de start van onze samenwerking hadden we hem naar zijn doel gevraagd. Tijdens de koffie vraag ik hem er nog eens naar. Hij bevestigd dat we mooi op weg zijn, en dat hij tevreden is.

Een goed systeem met bestrijders en correctiemiddelen en een doelgerichte aanpak  ze dragen bij aan plezier in je werk én een succesvolle geïntegreerde gewasbescherming! Bovendien heeft het wederom een tevreden klant opgeleverd.

 

Neem contact met ons op

Arthur Kalkman Consultant sierteelt

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven