Categorie: Kolom
Publicatiedatum: juni 21, 2018

Gezonde planten noodzakelijk

Gezonde weerbare planten zijn de toekomst voor een goede gewasbescherming. In plaats van curatief te handelen, preventief de plant sterker maken. Het grootste deel van de gezondheidzorg is gericht op curatieve behandeling. Na een diagnose worden medicijnen voorgeschreven. Maar hoe kunnen we voorkomen dat we deze medicijnen moeten gaan gebruiken? Door gezonder te leven!
Obesitas in Amerika wordt veelal veroorzaakt door fastfood. Weinig gevarieerd eten met veel suikers en vet.

De kans op diabetes is daardoor veel hoger. Dit kan met medicijnen worden opgelost, maar ook voorkomen worden door gezonder te eten en meer te bewegen.Prof. Dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat een half uur stevig wandelen positieve effecten heeft op het brein. Hierdoor blijven mensen langer gezond.

Zo is het bij planten ook. Vaak is er de neiging om veel stikstof aan de planten te geven voor meer groei. Inderdaad gaat de groei harder, maar de plantencellen zijn in minder goede conditie en dus meer vatbaar voor ziekten en plagen. Uit onderzoek is gebleken dat veel stikstof plagen aantrekt, zoals spint, trips en bladluis. Vaak in zulke grote hoeveelheden dat we met veel “medicijnen” de plant weer beter moeten maken.

Met het NatuGro (Natural Growing) concept van Koppert is het mogelijk de plant weerbaarder te maken tegen ziekten en plagen. De verschillende Vidi-producten stimuleren de groei op die wijze dat de plant minder vatbaar is voor ziekten en plagen. Minder gewasbeschermings middelen zijn nodig en de productie gaat omhoog.

Ik zie alleen nog maar voordelen en daag u uit preventief te gaan denken!

Hulp nodig?