Dit is Mario. Mario is pizzabakker. Moet onderaan beginnen, bij de bodem.

Column 15 februari 2016

Herinnert u zich deze nog? Hier moest ik even aan denken toen mij gevraagd werd om een stukje te schrijven over de bodem. We zijn geneigd om vooral bovengronds te kijken want daar zit de opbrengst en eventuele winst. Als er bovengronds iets aan de hand is, grijpen we direct in want onze opbrengst en daarmee de winst staan onder druk. We zijn er maar wat druk mee om het bovengrondse deel in goede gezondheid te houden. Denken we.

Maar wees eens eerlijk, hoeveel besteedt u nu eigenlijk aan uw bodem? O ja natuurlijk, er wordt gestoomd en ontsmet met chemische middelen, maar wat heeft u de laatste jaren echt gedaan om uw bodem te verbeteren. Welke investering heeft u gedaan om de bodem te verbeteren?

Zoals u wellicht weet, worden veel ziekten bovengronds veroorzaakt door ziekteverwekkers ondergronds. Maar wist u ook dat de ziekteverwekkers veruit in de minderheid zijn? Van alle bacteriën en schimmels
zijn er maar ca. 5% ziekteverwekkend. D.w.z. dat 95% dat niet zijn en die hebben we juist heel hard nodig om de plant te laten groeien, wortels te laten vormen en weerbaar en robuust te laten zijn. En dat betekent dat als u met ontsmetting aan de gang gaat u veel meer goede bacteriën en schimmels dood. Deze vraag dringt zich dan ook op; moeten we dat ontsmetten dan nog wel willen?

Dus als u in uw bodem wilt investeren, kom dan eens langs bij Koppert. Wij kijken graag samen met u naar uw bodem om te zien wat nodig is voor een optimale groei en een weerbare en gezonde plant. 
Investeer in uw bodem, zij is het meer dan waard!

Neem contact met ons op

Age Tanja Productspecialist vollegrondsgroenten & akkerbouw

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven