Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: juli 23, 2018

Pak preventief bodemziekten aan in de najaarsteelt

Over een maand starten veel aardbeitelers weer met hun najaarsteelt aardbeien onder glas. De juiste tijd nu dus om uw voorbereidingen te treffen voor deze teelt. Heeft u er al over nagedacht hoe u wortelziektes als Phytophtora cactorum het hoofd gaat bieden? Door het inzetten van Trianum bent u dit een stap voor. Trianum bevat sporen van de schimmel Trichoderma harzianum T-22. Deze nuttige schimmels beschermen de plant tegen verschillende ziekten. Ook helpt Trianum de plant met de opname van elementen, wat een hogere opname van de voeding geeft.

Daarnaast kan Trianum actief ziekteverwekkers bestrijden. Trianum groeit rond het mycelium van de ziekteverwekker. De celwand wordt vernietigd en de ziekteverwekker sterft. Dus waar men vaak denkt dat het preventief inzetten van Trianum alleen zinnig is dit niet de hele waarheid; ook curatief heeft Trianum een meerwaarde.

Trianum is beschikbaar in 2 vormen. Trianum-G kan mee gemengd worden door uw potgrondleverancier. Trianum-P kan worden toegepast door mee te druppelen. Trianum is compatibel met veel (bodem-) fungiciden. Check dit altijd vooraf op onze neveneffecten website of app.

Hulp nodig?