Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: juli 23, 2020

Trianum toepassen op het trayveld

Onze adviseur:

Strawberry_Koppert_Biological_Systems-9.jpg

Trianum toepassen op het trayveld

In de opkweek van aardbeien speelt Trianum een steeds belangrijkere rol. Van curatief denken moeten we naar preventief handelen om de wortels van de plant gezond houden. Trianum is hiervoor het ideale middel. Afgelopen jaren hebben we veel positieve ervaringen opgedaan.

Trianum is een geregistreerd bodemfungicide die de schimmel Trichoderma harzianum T-22 bevat. Trianum is de enige Trichoderma die ook is toegelaten in de aardbeienteelt, wat betekent dat het middel in de komende jaren op de markt zal blijven.

Trianum-G kan door de grond gemengd worden, zodat de schimmel direct de eerste wortels kan koloniseren. Trianum-P is goed oplosbaar en kan daardoor later in de teelt worden toegepast als herhaling, om deze ‘goede’ schimmel in een hoge concentratie op de wortels te behouden. Belangrijk om te weten is dat Trianum gecombineerd kan worden met andere fungicides. In onze neveneffecten-app is deze informatie te vinden.

Omdat Trianum sneller groeit dan andere bodemschimmels, beschermt Trichoderma harzianum de wortel tegen bodempathogenen. Daarnaast ontneemt deze biologische fungicide de ziekteverwekkers hun voedselbron. Gebruik je Trianum in combinatie met Vidi Parva, onze biostimulant die wortelgroei bevordert, krijg je een 1+1=3 reactie! Planten wortelen beter en krijgen een fijner vertakt haarwortelstelsel. Zo helpt deze Trichoderma de plantengroei door de verbeterde opname van voedingstoffen.

Voor een passend advies, raadpleeg je adviseur.

Hulp nodig?