Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: augustus 20, 2020

Kennis en kunde nodig voor het effectief bestrijden van engerlingen en emelten

Onze adviseur:

engerlingen-emelten1.jpg

Kennis en kunde nodig voor het effectief bestrijden van engerlingen en emelten

Het juiste product en toepassingsmoment bepalen het succes van je plaagbestrijding. Om bijvoorbeeld engerlingen of emelten in golfbanen of sportvelden te bestrijden, heb je verschillende aaltjes nodig. Het is daarom belangrijk om te weten met welke plaag je te maken hebt. Ook het juiste toepassingstijdstip is belangrijk, want dit kan verschillen per engerling.

Monitoring sleutel tot succes

Monitoring door de fieldmanager of greenkeeper in het veld is daarom erg belangrijk. Om te bepalen met welke plaag je te maken hebt, kun je een monster naar Koppert sturen. Onze afdeling diagnostiek stelt vast met welke engerling je te maken hebt, zodat we de juiste toepassing kunnen adviseren.

De juiste toepassing

In recente proeven hebben we gezien dat we met twee keer toepassen van een halve dosering een beter resultaat behalen. Maar let op, de plaag kan terug komen! Het jaar erop kunnen er weer nieuwe kevers of langpootmuggen (uit buitengebieden) hun eitjes komen afzetten.

Koppert werkt samen met haar distribiteurs en doet onderzoek naar bijvoorbeeld temperaturen, toepassingsmethodes, toevoegingen en UV straling.

Vanaf september zijn onze nematoden ook verkrijgbaar in grotere verpakking.

Vragen over de juiste toepassing? Neem contact op met uw Koppert consultant!

Hulp nodig?