Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 16, 2015

Koppert Colombia op missie

De land- en tuinbouw gezonder, veiliger en productiever maken. Met die missie gaat Koppert Biological Systems van start in Colombia. Met de nieuwe vestiging denkt Koppert een verschil te maken in het land van de rozenteelt.

Colombia is de op één na grootste exporteur ter wereld van verse snijbloemen. De goede kwaliteit van de bloemen, met name rozen, heeft te maken met de optimale ligging van het bijzonder gevarieerde land in de equatorische tropische zone.
General Manager van Koppert Colombia, Frank Goedhart: “Koppert Colombia voelt zich verantwoordelijk het gebruik van biologische systemen te promoten. In dit deel van de wereld voeren chemische middelen ter bestrijding van plagen zoals trips, witte vlieg en spintmijt nog altijd de boventoon. Het bestrijden van deze plagen met bijvoorbeeld roofmijten is onder lokale telers nog relatief onbekend.”

Productief
Naast het verstrekken van informatie, begeleiden de medewerkers van de nieuwe vestiging rozentelers bij hun weg naar een gezondere en productievere manier van plaagbestrijding. Met de juiste producten en deskundig advies verwachten de technische consultants van Koppert de duurzame rozenteelt in Colombia te stimuleren.
Voorlopig is de core-business van Koppert Colombia rozen. Het bedrijf sluit een uitbreiding naar tropische gewassen echter niet uit. De nieuwe website www.koppert.com.co bevat het laatste agrarische nieuws uit de regio en productinformatie en geeft de mogelijkheid contact op te nemen met de lokale consultants.