Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: mei 08, 2018

Tomaat: opnieuw waarschuwing voor Nesidiocoris

In de belichte tomatenteelt is er veel overlast van Nesidiocoris tenuis. Op vrijwel alle belichte bedrijven is de schadelijke roofwants aanwezig. Ook telers met onbelichte tomaten moeten erop rekenen dat de roofwants binnenkort problemen in hun gewas gaat veroorzaken.
Nu de temperaturen stijgen, ontwikkelt zijn populatie zich sneller. In de praktijk zien we dat tomatentelers van alles en nog wat proberen. Hier is een waarschuwing op zijn plaats: wie Nesidiocoris bestrijdt met chemie, brengt onvermijdelijk ook de populatie van de wittevliegbestrijder Macrolophus pygmaeus (een sterk aan Nesidiocoris verwante roofwants) schade toe.
Zet daarom in ieder geval extra sluipwespen tegen wittevlieg in, en doe dat in ruim voldoende mate. Anders is er geen enkele verdediging meer tegen wittevlieg. Kies dus voor zekerheid! Op het moment is er nog geen waterdichte oplossing voor Nesidiocoris. Maar 'zomaar iets gaan doen of proberen' is met klem af te raden. Vraag zonodig advies aan uw consultant als u vreest in moeilijkheden te komen. Ook bij als een probleem als dit weten twee meer dan één.

Aanbevolen voor jou