In de boomkwekerij, openbaar groen en fruitteelt zorgt de taxuskeverlarve voor flinke schade: tijd voor maatregelen en dus voor Larvanem. De beste aanpak is nog altijd een bestrijding met Larvanem.
Het is belangrijk goed te weten waar en wanneer de larven van de taxuskever in de grond zitten en de wortels van de planten aanvreten. Check daarom in de pot of in de bodem wanneer de larven aanwezig zijn. De beste aanpak is dan bestrijding met Larvanem, het insectenparasitaire aaltje Heterorhabditis bacteriophora.
Het aaltje heeft een vochtige bodem nodig. In tijden van droogte moet er voor- en na – geregend worden. Zodra de bodem opdroogt is de werking voorbij, probeer de grond dus zo lang mogelijk nat te houden. Worden er regenbuien voorspeld, wacht ze dan af en pas Larvanem meteen daarna toe. Toepassing vooraf aan een bui kan minder verstandig zijn; als er heel veel water valt (denk aan tientallen millimeters) spoelen de aaltjes immers makkelijk uit. Bij hoge druk en gevoelige gewassen kunt u de toepassing herhalen en in het voorjaar (wanneer larven gevonden worden) Entonem toepassen.