Categorie: Artikel
Publicatiedatum: september 11, 2015

Koppert neemt activiteiten Certis over in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië

Naar aanleiding van het besluit van Certis Europe om zich te ontdoen van zijn commerciële verkoopbedrijf voor bestrijders in bepaalde Europese landen, heeft Koppert onlangs de activiteiten verworven voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

"De overname van de salesactiviteiten van Certis in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië, sluit goed aan bij onze lange termijn strategie om biologische oplossingen voor land- en tuinbouw in deze landen te ontwikkelen", zegt algemeen directeur van Koppert Biological Systems, Henri Oosthoek.

"De onderhandelingen met Certis waren vruchtbaar, mede omdat de missies van Koppert en Certis om de land- en tuinbouw gezonder, veiliger en productiever te maken voor een betere gezondheid van mensen en de planeet, overeenkomen. De overdracht van de activiteiten vindt op dit moment plaats en klanten in de betreffende landen zijn op de hoogte gesteld", voegt Oosthoek toe.

Certis Europe is een marktleider in geïntegreerde gewasbescherming voor de tuinbouw en speciale gewassen. CEO Mark Waltham: "We zijn verheugd dat we met Koppert een potentiële partner hebben gevonden die marktleider is in de productie en ontwikkeling van producten met toegevoegde waarde voor de land- en tuinbouw. Het bedrijf is daarom de beste partij om de uitstekende relaties met klanten die Certis en BCP de laatste 20 jaar ontwikkelden, verder door te ontwikkelen.''

Certis zal zelf de verkoop van biologische bescherming in andere landen dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië voor haar rekening blijven nemen en het bedrijf zal zich tevens blijven richten op de ontwikkeling van nieuwe producten voor haar klanten.