Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: september 14, 2017

Koning op bezoek bij jubilerend Koppert

BERKEL EN RODENRIJS – Koning Willem-Alexander heeft donderdag het nieuwe informatiecentrum van het jubilerende Koppert Biological Systems geopend. Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De onderneming richt zich op biologische gewasbescherming en verduurzaming van teelt.

Na de openingshandeling leidden directeurs Paul Koppert en Henri Oosthoek de Koning rond langs de beschikbare informatie over insecten, mijten en microbiologische oplossingen die het bedrijf produceert en inzet in de land- en tuinbouw. “We werken al 50 jaar samen met de natuur om zo de land- en tuinbouw gezonder en duurzamer te maken. Onze mensen dragen bij aan een continue verduurzaming van teeltpraktijken. De aanwezigheid van de Koning vandaag is een erkenning voor hen en een kroon op ons werk van de afgelopen 50 jaar’, aldus Paul Koppert.

Aansluitend was Koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van het internationale ‘Partners with Nature’ seminar dat Koppert deze dag organiseerde ter gelegenheid van het jubileum. Bij dit seminar waren naast de Koning ruim 700 internationale gasten aanwezig.

“We staan nog maar aan het begin. We willen telers met hoogtechnologische gewassen tot boeren van akkerbouwgewassen duurzame teeltmethodes aanreiken. Dat is het doel van dit seminar, we willen ons wereldwijde netwerk bij elkaar brengen en met vereende kracht toewerken naar 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd” , zegt Henri Oosthoek.

Het familiebedrijf startte vijftig jaar geleden met de gedachte om de zogenoemde ‘plaaginsecten’ die gewassen aantasten, te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen. Koppert zoekt naar oplossingen die in de natuur voorkomen en maakt daar producten van voor de professionele land- en tuinbouw.

Experience Centre
In het informatiecentrum van 200 m2 dat door de Koning werd geopend leren bezoekers over biologische gewasbescherming. Op interactieve wijze krijgen onder meer telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit het binnen- en buitenland informatie over de visie van het familiebedrijf, onderzoek en ontwikkeling van biologische gewasbescherming en het productieproces van Koppert. Bezoekers kunnen zelf beleven hoe de producten worden ontwikkeld en hoe die producten werken. Ook kunnen ze de natuurlijke vijanden, hommels en microbiologische oplossingen van dichtbij bekijken.

Het Experience Centre is gebouwd uit de behoefte om de vele bezoekers die het bedrijf jaarlijks ontvangt nog beter te informeren. In 2017 ontving Koppert al zo’n 1000 bezoekers uit 35 verschillende landen. De verwachting is dat het aantal bezoekers sterk gaat toenemen nu het informatiecentrum ontwikkeld is. Rondleidingen zijn vanaf één oktober te boeken via de website van Koppert.

Van pionier naar marktleider in 50 jaar Komkommerteler
Jan Koppert had in de jaren zestig net als andere telers veel last van plaaginsecten in zijn gewas. Hij ging, samen met zijn zoon Peter, op zoek naar een natuurlijke oplossing om zijn gewas te beschermen en experimenteerde met het inzetten van roofmijten tegen spint. Dat experiment slaagde en vormde de grondslag van Koppert Biological Systems.

In de vijftig jaar daarna is het familiebedrijf onder leiding van Peter, zijn broer Paul en neef Henri Oosthoek gegroeid tot marktleider in biologische gewasbescherming voor de tuinbouw. Het bedrijf groeit nog ieder jaar en heeft inmiddels 25 dochtervestigingen over de gehele wereld. De natuurlijke oplossingen van de onderneming worden nu wereldwijd ingezet tegen plagen en ziekten in de land- en tuinbouw. Koppert levert ruim 40 natuurlijke vijanden voor plaagbestrijding, hommels voor bestuiving en microbiologische oplossingen voor duurzame productie van land- en tuinbouwgewassen.