Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: augustus 17, 2017

Koning bij viering 50-jarig jubileum Koppert Biological Systems

BERKEL EN RODENRIJS – Koning Willem-Alexander is donderdagochtend 14 september aanwezig bij de viering van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Ter gelegenheid van het jubileum opent de Koning het nieuw ontwikkelde ‘Experience Centre’.

Het familiebedrijf startte vijftig jaar geleden met de gedachte om de zogenoemde ‘plaaginsecten’ die gewassen aantasten, te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen. Koppert zoekt naar oplossingen die in de natuur voorkomen en maakt daar producten van die door professionele telers te gebruiken zijn. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met 25 dochtervestigingen. De natuurlijke oplossingen van Koppert worden nu wereldwijd ingezet tegen plagen en ziekten in de land- en tuinbouw. Ook richt het bedrijf zich op het verbeteren van de bodemkwaliteit.

De Koning verricht de opening van het Experience Centre. Dit informatiecentrum is ontstaan uit een toenemende behoefte om bezoekers inzicht te geven in de wereld van de biologische gewasbescherming. Op interactieve wijze krijgen telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit het binnen- en buitenland informatie over onder meer de visie, onderzoek en ontwikkeling en het productieproces van Koppert. Na de opening spreekt de Koning met een aantal medewerkers van het bedrijf. Ook is hij aanwezig bij de opening van het internationale jubileumseminar dat Koppert organiseert.

Van pionier naar marktleider in 50 jaar

Komkommerteler Jan Koppert had in de jaren zestig net als andere telers veel last van plaaginsecten in zijn gewas. Hij ging, samen met zijn zoon Peter, op zoek naar een natuurlijke oplossing om zijn gewas te beschermen en experimenteerde met het inzetten van roofmijten tegen spint. Dat experiment slaagde en vormde de grondslag van Koppert Biological Systems.

In de vijftig jaar die volgde is het familiebedrijf onder leiding van Peter, zijn broer Paul en neef Henri Oosthoek gegroeid tot marktleider biologische gewasbescherming in de tuinbouw. Het bedrijf groeit nog ieder jaar. Koppert levert naast ruim 40 natuurlijke vijanden van schadelijke insecten ook microbiologische oplossingen en hommels voor een duurzame productie van land- en tuinbouwgewassen.