Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 11, 2017

Drie nieuwe consultants

Vince van der Gaag

De groei gaat door bij Koppert. Recent traden drie nieuwe consultants in dienst, twee voor de sierteeltsector, een voor de sector zachtfruit. Hieronder stellen wij hen aan u voor.

Met Vince van der Gaag (45) heeft Koppert een sierteeltspecialist met veel ervaring in de geïntegreerde gewasbescherming in huis gehaald. In het verleden werkte hij bij onder meer een toeleveringsbedrijf en een multinational. Zijn specialisme is de teelt van gerbera, maar hij is ook goed thuis in gewassen als roos, chrysant, potplanten en hortensia. In gerbera is veel te doen, aldus Vince. "De telers van dit gewas staan erg open voor biologische oplossingen. Op het moment zijn we bezig om met een preventieve aanpak de plaagdruk onder controle te krijgen. Daar zit veel uitdaging in en we doen er alles aan om een goed werkend systeem neer te zetten.´'

Guido Roozemond

Met zijn 23 jaar is Guido Roozemond de jongste consultant van Koppert. Het afgelopen jaar studeerde hij af aan de HAS in Den Bosch, in de richting van crop- en farm management. Daarvoor en tijdens zijn studie heeft hij werkervaring opgedaan in de aardbei- en komkommerteelt. Bij Koppert is hij sinds september 2016 specialist zachtfruit, met de nadruk op de teelt van aardbeien. "Daar is nog veel in te doen", vertelt hij. "In die teelt zoeken de ondernemers naar meer teeltzekerheid en naar meer duurzaamheid. Daar willen wij hen graag bij helpen. Voor mij is het de uitdaging om samen met de telers verder te komen."

Patrick Herbert

Patrick Herbert (37) is goed thuis in de biologische gewasbescherming. Tot 2015 was hij namelijk rozenteler in Almere. In november kwam hij in dienst bij Koppert als consultant voor de gewassen roos en chrysant. "Vooral in chrysant is nog veel te winnen", vertelt Patrick. "Met name door de druk van trips staan de telers te springen om een goed werkend biologisch systeem." Hij verwacht dat het mogelijk is om in chrysant binnen afzienbare termijn veel vooruitgang te boeken, en verwijst daarbij naar een nieuwe aanpak met roofmijten die Koppert in ontwikkeling heeft.