Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 17, 2020

Het derde jaarlijkse congres 'Landbouw zonder chemie - hoe dan'? op 27 februari bij Koppert Biological Systems

Het derde jaarlijkse congres 'Landbouw zonder chemie - hoe dan?' op 27 februari 2020 bij Koppert Biological Systems

Het gebruik van pesticiden terugdringen staat hoog op de politieke agenda en is een maatschappelijke kwestie geworden. Maar wat zijn de alternatieven en in welke mate speelt plantgezondheid een rol? Neem deel aan het debat en krijg antwoorden van de experts!

In aansluiting op het Jaar van de Plantgezondheid van de Verenigde Naties zal het congres 'Landbouw Zonder Chemie – Hoe Dan?’ dit jaar in het teken staan van plantgezondheid. Het congres wordt georganiseerd door Foodlog en gehost door Koppert Biological Systems en zal worden geopend door Bas Eickhout, Europees parlementslid voor Groenlinks.

Plantgezondheid vormt de basis voor voedselproductie zonder het gebruik van chemische middelen. Geen wonder dat de Verenigde Naties 2020 heeft uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Plantgezondheid!

Drie thema's

Het derde jaarlijkse congres 'Landbouw Zonder Chemie – Hoe Dan?' gaat in op de ecologische mogelijkheden, verkent de juridische barrières en onderzoekt de commerciële uitdagingen die deel uitmaken van de transitie naar duurzame praktijken en circulaire tuinbouw en landbouw. Deze kwesties worden besproken aan de hand van drie thema's:

Preventie: Plantgezondheid heeft te maken met genetica, de bodem en het milieu. Hoe kan een teler het gebruik van chemische middelen vermijden?

Medicijnkastje: Gewasbeschermingsmiddelen, duurzaam en chemisch, zijn opties. Veranderingen in de wetgeving moeten ervoor zorgen dat het medicijnkastje niet leeg zal zijn.

Ketenvorming: Van teler tot bord, van land tot winkelschap, van boerderij tot vork. Hoe verbind je retailers en andere commerciële kanalen met de teler?

Bekijk het volledige programma.

Doe mee en maak deel uit van de oplossing

U kunt zich nu inschrijven.

‘Het congres blijft een unieke setting waar we de volledige waardeketen van politiek tot telers en consumenten verbinden. We moeten blijven aandringen op beter passende regelgeving voor snellere toegang tot de markt', zegt Evert Hamblok, Regulatory Manager van Koppert. ‘Met dit congres verhogen we de vraag en bouwen we vertrouwen op’.

Dit congres is bedoeld voor iedereen die actief is in de voedselproductieketen. Van gewasbeschermingsdeskundigen, ontwikkelaars en producenten van ecologische/biologische bestrijdingsmiddelen en landbouwmechanisatie, tot beleidsmakers en adviseurs (overheden en instanties), toelatings- en handhavingsinstanties, boeren, tuinders, veehouders, retailers en consumenten. Het congres is ook interessant voor milieuorganisaties en andere ngo's.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 27 februari 2020

Locatie: Koppert Biological Systems, Veilingweg 14, Berkel en Rodenrijs

Inloop en registratie om 9.30 uur, het programma start om 10.00 uur. Afsluiting en borrel van 17.00 uur tot 18.00 uur.