Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 02, 2020

Evenement voor meer wereldwijd bewustzijn over plantgezondheid

Koppert Biological Systems, CABI* en Wageningen Universiteit spelen in op het Internationale Jaar van de Plantgezondheid van de Verenigde Naties en organiseren van 9 tot en met 11 september 2020 in het World Forum in Den Haag een internationaal evenement genaamd 'Plant Health, Agriculture & Bioscience'.

Tijdens het driedaagse evenement wordt ingegaan op enkele wereldwijde tuinbouw- en landbouwthema's, waaronder bedreigingen voor plantgezondheid, plantgezondheidspraktijken en -innovaties en de toekomst van voedselproductie. Verwacht wordt dat sprekers en paneldiscussies over deze thema's experts op het gebied van wetenschap, landbouw, gerelateerde activiteiten, relevante ngo's en diverse motivatoren van over de hele wereld zullen aantrekken. Naar verwachting zullen tussen 800 en 900 internationale deelnemers het evenement in het World Forum bijwonen.

Samenwerking met CABI

“CABI en Koppert werken al geruime tijd op vele fronten samen, en het is heel logisch om onze krachten en gemeenschappelijke doelen te bundelen om dit internationale evenement te organiseren”, aldus Peter Maes, marketingdirecteur en bestuurslid. “Het is een gelukkig toeval dat CABI de organisatie van het evenement al op zich had genomen toen Koppert in beeld kwam. Als grootste ngo op het gebied van plantgezondheid vertegenwoordigt CABI een groot deel van de ontwikkelingslanden. De organisatie is een wereldwijde autoriteit in de bescherming van biodiversiteit tegen invasieve soorten, terwijl wij bij Koppert de kennis en capaciteit hebben om duurzame oplossingen te produceren.”

“We willen allemaal vooruitgang boeken als het aankomt op plantgezondheid, omdat dit de basis vormt voor holistische en duurzame voedselproductiesystemen voor de toekomst. Hiervoor hebben we boeren, consumenten, retailers, wetgevers, overheden en ngo's nodig om dit gemeenschappelijke doel, waar we allemaal baat bij hebben, te erkennen en te omarmen”, legt Peter uit. “Het doel van het evenement is om al deze verschillende sectoren te informeren en te beïnvloeden en het nodige bewustzijn te creëren over de manier waarop plantgezondheid kan bijdragen aan het waarborgen van de voedselproductie, het terugdringen van armoede, het beschermen van het milieu, het verbeteren van de voedselvoorziening en het stimuleren van de economische ontwikkeling.”

Meer informatie binnenkort beschikbaar

“De organisatie van dit internationale evenement is een ambitieus project voor Koppert. We hebben ieders inbreng nodig als het gaat om de wereldwijde promotie van het evenement en het vinden van sprekers en panels voor de presentaties en discussies om het belangrijke onderwerp plantgezondheid meer onder de aandacht te brengen”, vult Peter aan. “Het is tijd om het gesprek op gang te brengen!”

*Over CABI

Door het delen van kennis en door onderzoek helpt CABI bij het aanpakken van internationale kwesties zoals verbetering van de mondiale voedselzekerheid en milieubescherming. CABI doet dit door boeren te helpen meer te telen en minder te verliezen van wat ze produceren, door bedreigingen voor de landbouw en het milieu door plagen en ziekten te bestrijden, door de biodiversiteit te beschermen tegen invasieve soorten en door wetenschappelijke kennis op het gebied van landbouw en milieu toegankelijker te maken. De 49 aangesloten landen begeleiden en beïnvloeden ontwikkel- en onderzoeksprojecten, wetenschappelijke publicaties en microbiële diensten. CABI is een internationale non-profitorganisatie die is gevestigd in Londen.

www.cabi.org