Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juli 08, 2019

Een echte kenner

Onze adviseur:

Van_der_Linden-02.jpg

Hoe uniek is het dat je als mens duizenden insecten kunt herkennen?

Zeer uniek kan ik u vertellen en laten wij nu zo’n bijzonder persoon als collega hebben bij Koppert, namelijk Anton van der Linden. Hoe lastig is het namelijk om tegen plagen in het gewas aan te lopen en je weet niet om welk insect of welke mijt het gaat?

Het begint met; weten om welke plaag het gaat, voordat we überhaupt kunnen bedenken hoe we deze plaag kunnen gaan voorkomen of bestrijden! Als voorbeeld bij engerlingen, de larve van bijvoorbeeld de Meikever of de Rozenkever, wanneer we weten om welke soort het gaat, weten we precies wanneer we aaltjes moeten toepassen. Bij het determineren van bijvoorbeeld trips kan het determineren gaan om het tellen van borsthaartjes, 0,05 mm lang, oftewel; hier moet een microscoop, maar vooral zeer veel kennis bijkomen.

Onder andere door alle ingestuurde monsters te determineren weten we dat we bijvoorbeeld in de Nederlandse kassen met meer dan 15 trips soorten te maken hebben! Zeer nuttige kennis voor onze consultants en onderzoekers, petje af voor Anton die al deze plagen op naam weet te brengen. Op deze manier kunnen wij ons continue te onderscheiden en blijven inzetten op kennis & kunde!

Hulp nodig?