Hallo Nezapar, vaarwel schildwants!

Hallo Nezapar, vaarwel schildwants!

Play

De zuidelijke groene schildwants, Nezara viridula, is een zeer ernstige plaag die veel belangrijke voedselgewassen aantast. Nezapar, de sluipwesp Trissolcus basalis, bestrijdt Nezara effectief door te voorkomen dat de eieren van de schildwants uitkomen. Dankzij het gebruik van Nezapar kunnen storende correctiemaatregelen aanzienlijk worden verminderd. Het resultaat: uw bestaande systeem voor biologische bestrijding blijft intact.

Redenen om Nezapar te gebruiken

  • Effectieve oplossing voor de bestrijding van Nezara viridula
  • Geen/minder behoefte aan storende chemische correctiemaatregelen
  • Uw bestaande systeem voor biologische bestrijding blijft intact
  • Werkbesparing

Aanzienlijke vermindering van storende correctiemaatregelen

Voorheen konden schildwantsen alleen worden behandeld met zeer verstorende chemische middelen, waardoor telers voor een moeilijke keuze stonden: het arbeidsintensieve handmatig verwijderen van de schildwants, met het risico dat hun waardevolle gewas werd beschadigd, of het toepassen van verstorende correctiemaatregelen. Met Nezapar kunnen telers blijven vertrouwen op hun systeem voor biologische bestrijding die in hun gewas aanwezig is en kunnen ze elk risico op resistentie uitsluiten.

Levensvatbare commerciƫle hoeveelheden

Het vermogen van sluipwespen om te parasiteren en zo de ontwikkeling van Nezara te beïnvloeden, wordt al enige tijd in onderzoekspapers beschreven. Koppert is de eerste die erin is geslaagd de kweek van Trissolcus basalis op te schalen tot levensvatbare commerciële hoeveelheden, waardoor de natuurlijke vijand op elk relevant moment kan worden geïntroduceerd.

Oorsprong en natuurlijke verspreiding

Trissolcus basalis is de meest wijdverbreide eiparasiet van Nezara viridula. De vrouwtjes beginnen te paren en leggen eieren onmiddellijk na het uitkomen van de gastheereieren en leggen 1 ei per gastheerei. Larven ontwikkelen zich in de gastheereieren en na de verpopping kruipen ze uit het gastheerei door een gat te bijten in het Nezara-ei.

Neem contact op