Categorie: Kolom
Publicatiedatum: december 19, 2016

Keuzestress

Het jaar 2016 is bijna afgelopen en we moeten nog vele keuzes maken. Voor 1 januari moet je nog een beslissing nemen over ziektekostenverzekering, pensioen, energieleverancier, in welke projecten ga ik participeren, wat moet ik eten met Kerst en nog meer. Dit veroorzaakt aan het einde van het jaar nog een hoop keuzestress.

Ook moet een keuze worden gemaakt voor een nieuw en passend gewasbeschermingsprogramma. Door de jaren heen is er veel veranderd. In de sierteelt is de witte vlieg in de meeste gevallen goed te controleren, maar de groenteteelt heeft sinds twee jaar te maken met Bemisia. Dat vraagt om een andere en intensievere aanpak.

Bladluis is een plaag die tot nu toe veel chemisch wordt aangepakt. Echter ligt resistentie op de loer en zijn biologische oplossingen nodig. Het afgelopen jaar heeft Koppert ervaring opgedaan met het gebruik van Aphiscout, Ervibank, Aphilin en Aphidend.

Welke strategie voor u het beste is, hangt af van het gewas, plaagdruk, klimaat en welk doel u wilt bereiken. Koppert ontzorgt door het juiste advies met een goed programma te onderbouwen. Dit voorkomt een hoop keuzestress!

Ik wens u veel wijsheid in het maken van de laatste keuzes van dit jaar! Geniet met uw familie van de Kerstdagen en alvast een gezond en wijs 2017!

Hulp nodig?