Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 27, 2020

Ga je zacht fruit seizoen goed van start!

Strawberry_Koppert_Biological_Systems-21.jpg

Een nieuw zacht fruit seizoen staat voor de deur. Veel aardbei doorteelten zijn of worden binnenkort weer opgestookt. Een gezonde wortel is hierin belangrijker dan ooit met het beperkte chemische middelenpakket. Mijn advies is dan ook om direct na planten of opstoken van de teelt Trianum (1 kg/ha) en Vidi Parva (5 ltr/ha) toe te passen. Dit kan zowel via de druppelaar met de irrigatie of door aan te broezen.

Combineer Trianum en Vidi-Parva

Afgelopen jaren hebben we veel positieve ervaringen opgedaan met de combinatie. Trianum is een geregistreerde bodemfungicide die de schimmel Trichoderma harzianum T-22 bevat. Deze schimmel koloniseert de wortel snel na de toepassing. Trichoderma harzianum beschermt de wortel tegen bodempathogenen, en helpt daarnaast de plantengroei door de opname van voedingstoffen te verbeteren. Vidi-Parva stimuleert de wortelaanmaak van planten en stimuleert positief bodemleven zoals Pseudomonas fluorsescens wat de wortel beschermt.

De combinatie van Trianum en Vidi-Parva versterkt elkaar. Planten wortelen sneller in en krijgen een fijner vertakt haarwortelstelsel wat beschermd is met positief bodemleven. Hierdoor wordt de weggroei verbeterd, krijgen negatieve schimmels geen kans én kan het gewas beter met stress situaties omgaan!

Voor een passend advies, raadpleeg je adviseur.

Hulp nodig?