Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 30, 2015

VVD Duurzaamheidsaward voor Koppert Biological Systems

Erkenning voor het werk op het vlak van teeltverduurzaming. Zo mag Koppert Biological Systems de Sustainability Award zien die de VVD zaterdag 28 november uitreikte aan Paul Koppert. "Een duurzame en natuurlijke teelt, ecologisch en economisch, is goed mogelijk", aldus de directeur van het bedrijf uit Berkel en Rodenrijs.

De R.E. Waterman Sustainability Award is een prijs die de VVD elke twee jaar uitreikt aan degenen die methoden ontwikkelen en invoeren die zowel de economie als het milieu versterken. Een dergelijke, integrale benadering van mens, planeet en welvaart is volgens de liberalen cruciaal om welvaart en welzijn in ons werelddeel op een hoog peil te houden en te brengen.

Marktleider in teeltverduurzaming
Op het najaarscongres, afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek, reikte de partij de Award uit aan Paul Koppert, lid van de hoofddirectie van Koppert Biological Systems. Deze onderneming is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid en is marktleider in het verduurzamen van teelten. Koppert is inmiddels in ruim honderd landen actief, telt wereldwijd 1.200 medewerkers en werkt in zowel bedekte teelten als de glastuinbouw als in de grote, akkerbouwmatige buitenteelten.

Niet tegen, maar met de natuur
Paul Koppert ziet de Award als een erkenning voor het bedrijf en van het belang van teeltverduurzaming. Eén van de grote uitdagingen is de zorg voor voldoende en veilig voedsel voor een almaar groeiende wereldbevolking, vertelt hij. "Daaraan dragen wij bij met de ontwikkeling van natuurlijke, robuuste en bedrijfszekere teeltsystemen. Die maken de teler veel minder afhankelijk van de op eindige aardolie gebaseerde chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmeststoffen."
Zo werkt het bedrijf samen met de klanten niet tégen de natuur, maar met de natuur. De resultaten die de klanten wereldwijd bereiken, tonen aan dat duurzaam telen goed mogelijk is. In ecologisch en in economisch opzicht. Het één sluit het ander niet uit.