Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 06, 2015

Staatssecretaris Dijksma op bezoek bij Koppert Mexico

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken bracht van 2 maart tot en met 4 maart een werkbezoek aan Mexico. De handelsmissie was gericht op de agrarische sector. Vijfentwintig Nederlandse bedrijven vergezelden haar. Een bezoek aan Koppert Mexico was onderdeel van het programma.

Samen met ambassadeur Dolf Hogewoning bezocht Dijksma Koppert Biological Systems. Rigoberto Bueno Partida, general manager van Koppert Mexico, gaf een uitgebreide rondleiding waarbij uiteraard het innovatieve hommelproductiecentrum niet werd overgeslagen. De hommelproductie van Koppert Mexico is de grootste van Noord- en Zuid-Amerika.

‘‘Het succes van Koppert Mexico is mede te danken aan de nauwe samenwerking met het hoofdkantoor in Nederland. Naast onze hoge kwaliteitsstandaard voor natuurlijke vijanden zijn we door onze focus op service en kwaliteit in staat om ons product in perfecte conditie te leveren in heel Mexico’’, vertelt Bueno Partida. ‘‘Koppert is continu op zoek naar samenwerking met de natuur in elke tak van de keten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de samenwerkingen met verschillende vooruitstrevende bedrijven in de sector.’’

De nieuwe missie van Koppert met daaruit voortvloeiend het statement ‘Partners with Nature’ sprak minister Dijksma persoonlijk aan. Dijksma legt uit dat zij in haar functie verantwoordelijk is voor de natuur. Ze probeert dagelijks het partnerschap tussen natuur en land- en tuinbouw te stimuleren.

Tijdens de handelsmissie sprak Dijksma met de Mexicaanse minister van Landbouw Martinez. Belangrijke thema’s hierbij waren onder andere de samenwerking op het terrein van agrologistiek en agroparken, de toegang van Nederlandse peren tot de Mexicaanse markt en de samenwerking in de pluimvee- en tuinbouwsector.

Volgens Dijksma is Mexico een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse agrarische sector en kan het Midden-Amerikaanse land een alternatief zijn voor de Russische markt. ‘‘De Russische boycot van tuinbouwproducten maakt duidelijk dat je niet al je eieren in één mandje moet leggen.’’