Categorie: Artikel
Publicatiedatum: oktober 15, 2015

Nieuwe biostimulant van Koppert: meer groeikracht, meer weerstand, hogere opbrengsten

Met de nieuwe biostimulant Panoramix maakt Koppert Biological Systems de slag naar akkerbouwmatig geteelde gewassen. Het product wordt vandaag officieel gelanceerd tijdens een internationaal seminar over de voordelen van microbials bij zaadbehandeling en teelt. Toepassing van Panoramix resulteert in opbrengstverhogingen en verhoogde voedingswaarden, zelfs bij een lagere meststoftoegift.

Koppert ontwikkelde Panoramix (een vloeibare, geconcentreerde zaaddressing) speciaal voor grote, akkerbouwmatig en in rijen geteelde gewassen, zoals maïs en tarwe. Het product bevat een aantal voor het gewas gunstige micro-organismen. Deze beschermen de zaden, versterken de kiemplant en bevorderen groei en ontwikkeling van het wortelgestel en het gewas.

Een sterker gewas, hogere opbrengsten

Panoramix bevordert de gewasgroei en maakt de plant minder kwetsbaar voor abiotische stress. Een behandeling met het product leidt tot een sterker en gezonder gewas, dat beter bestand is tegen droogte en ziekten, maar vooral ook veel productiever is. Productmanager Rick van der Pas: "In tarwe en maïs zijn grote opbrengstverhogingen gemeten. Dankzij de extra kilogrammen betaalt het product zich snel terug. Behandelde zaden komen bovendien beter op, waardoor de kosten van nazaaien dalen. En Panoramix helpt de teler duurzaam te produceren. Het gewas is minder gevoelig voor ziekten, waardoor minder chemie nodig is."

Unieke combinatie

Panoramix bevat onder meer de schimmels Trichoderma sp. en Endomycorrhiza, de bacteriën Bacillus sp., vitamines, fulvinezuur en extracten van algen en plantaardige olie. Stuk voor stuk hebben zij een gunstig effect op zaden en zaailingen.

"Panoramix past uitstekend in ons pakket van natuurlijke producten die bijdragen aan verduurzaming," zegt Rick van der Pas. "Het product is volkomen natuurlijk en veilig voor mens en milieu."