Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 20, 2015

Negentigjarige Kees Snijders gaat met pensioen

Waarom zou je op je tweeënzestigste met pensioen gaan als je nog fit en gezond bent? Niet zeuren, maar doorgaan, een motto dat Kees Snijders op het lijf geschreven is. Met zijn 90 jaar is hij de oudste werknemer ooit van Koppert Biological Systems die afscheid neemt van het bedrijf. Op 23 april, zijn verjaardag, trekt hij officieel de deur achter zich dicht.

Na zijn carrière bij internationaal transportbedrijf In ’t Veen, ging Kees Snijders via schoonzoon Henri Oosthoek, een van de directeuren, zevenentwintig jaar geleden de weg op voor Koppert. Hij koerierde veelvuldig tussen Koppert, Schiphol, vestigingen in België en Duitsland en distributeurs als Klep, Mertens en Vos Capelle.

Er waren jaren dat Snijders soms wel 8000 km per maand reed. “Autorijden is mijn lust en leven. In de auto kom ik tot rust. En je ontmoet andere mensen. Ik heb veel goede contacten gekregen onderweg.” Even wat persoonlijke informatie uitwisselen, een kop koffie; voor veel collega’s en klanten was hij een graag geziene gast.

Dat beaamt Wil Klep van Handelsbedrijf Klep. “We kennen Kees al twintig jaar als een toegewijde, enthousiaste man, met altijd een vrolijke noot en leuke anekdote. Hij toonde zich geïnteresseerd in ons bedrijf en de toekomst van Klep.” Chantal Jacobs, officemanager bij Koppert België, heeft een warme band ontwikkeld met Snijders. Na het afleveren van de producten, kwam hij steevast bij haar langs voor een kopje koffie. “Ik ga zijn gezellige babbel, wijze woorden en zelf geoogste druiven missen.”

“Alleen al het feit dat Kees Snijders zo’n hoge leeftijd heeft mogen bereiken, is al heel bijzonder”, zegt Henri Oosthoek, mede namens de directie. “Dat hij zich daarnaast de afgelopen zevenentwintig jaar onvermoeibaar heeft ingezet voor Koppert, stemt ons als directie en collega’s intens dankbaar. Het laat zien dat hoe internationaal ook, we in de kern nog steeds een familiebedrijf zijn, dat zich kenmerkt door hechte relaties met alle werknemers. We hopen dat Kees, samen met zijn vrouw, nog een mooie tijd gegeven is.”

Het is een afscheid met pijn in het hart, dat durft Kees Snijders wel te bekennen. ”Maar er is een tijd van komen en van gaan”, zegt hij nuchter. “Zonder mijn vrouw en het vertrouwen van het bedrijf Koppert had ik dit werk niet kunnen doen. Wat ik bereikt heb, heb ik alleen kunnen doen omdat mijn vrouw voor 100% achter me stond. ”