Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 14, 2019

Koppert toont productinnovaties tijdens IPM Essen

Ook dit jaar is Koppert weer aanwezig tijdens de IPM Essen (stand D51 in hal 3. De bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende innovaties van Koppert.

iQ Innovation Quarter
De stand van Koppert is dit jaar uitgebreid met een Innovation Quarter waarin een 'kroonjuweel' wordt belicht. Deze keer staan de schijnwerpers gericht op de zakjes van de Spical Ulti-Mite . 'We willen de bezoekers te vertellen over de verbeterde prestaties van het sachet’, aldus Rianne Lek. Met de introductie van de nieuwe Spical Ulti-Mite heeft Koppert een revolutionaire upgrade op de markt gebracht, die zorgt voor een robuustere bestrijding van spint in groenten-, fruit- en siergewassen. De consultants van Koppert zijn in de stand aanwezig om bezoekers te laten zien hoe het nieuwe sachet zeer goed bestand is tegen droogte en vocht in kassen, onder plastic en in gewassen buiten. Dit gepatenteerde biocontrolesysteem is de perfecte omgeving voor de heilzame Neoseiulus californicus om zijn populatie vast te stellen. Spical Ulti-Mite presteert aanzienlijk beter dan de standaard sachets.

Focus op nematodes
'Nematoden spelen een steeds grotere rol als het gaat om Integrated Pest Management-systemen', zegt Senior Consultant Rianne Lek van Koppert. 'Onze nematoden worden toegepast om de larven van vele soorten plaaginsecten, zoals schadelijke kevers, rupsen, varenrouwmug en tripsen, te bestrijden’ Vorig jaar ontwikkelde Koppert een nieuwe gelformulering voor de nematoden. 'Deze nieuwe formulering verhoogt de houdbaarheid van deze zeer effectieve biocontrole organismen en zorgt ervoor dat er geen zichtbaar residu achterblijft op de bladeren en bloemen. De kracht van aaltjes is dat plaaginsecten hier geen resistentie tegen kunnen opbouwen. '

Graag nodigen wij u uit om onze stand D51 in Hal 3 te bezoeken.