Categorie: Artikel
Publicatiedatum: augustus 26, 2015

Koppert opent joint venture in Hyderabad met Indiase ceremonie

Hyderabad, het farmaceutische centrum van India, is sinds kort de locatie voor de nieuwste onderzoeksfaciliteit van Koppert. KoSSIL (Koppert Sustainable Solutions India Limited) is een joint venture tussen Koppert Biological Systems India en de lokale Devanur-familie, promotor van SOM Phytopharma Limited (India) en Agri Life.

De joint venture zal in samenwerking met lokale R&D-experts innovatieve biologische oplossingen ontwikkelen voor een duurzame land- en tuinbouw. In de nieuwe onderzoeksfaciliteit zullen natuurlijke producten worden geproduceerd, zoals micro-organismen voor plaag- en ziektebestrijding en biostimulanten voor de lokale en internationale markt.

Henri Oosthoek, managing director bij Koppert: "Ik kijk ernaar uit om meer producten van een internationale standaard en biologische oplossingen te ontwikkelen om de toekomstige uitdagingen voor de land- en tuinbouw het hoofd te bieden." De openingsceremonie in augustus bestond uit een traditioneel ‘Pooja’-ritueel. Henri Oosthoek ontbrandde de ceremoniële lamp, waarmee het pand in Hyderabad officieel werd geopend. Tijdens de ceremonie overhandigde Oosthoek een cadeau aan Dr. Devanur, een afbeelding van twee vogels die de twee bedrijven voorstellen, als symbool voor de gezamenlijke doelen om de activiteiten verder te ontwikkelen en het bedrijf succesvol te maken.

Dr. Venkatesh Devanur, de CEO van SOM Phytopharma met 35 jaar ervaring in de gewasbeschermingsindustrie: "India en Zuid-Azië tellen samen meer dan 1,5 miljard inwoners en de steeds mobieler wordende middenklasse van meer dan 300 miljoen inwoners vindt het belangrijk dat hun voedsel residuvrij is. Telers willen de bodemgezondheid herstellen, dus duurzame landbouwpraktijken worden steeds belangrijker in dit deel van de wereld. Door partner te worden van Koppert worden we partner van de natuur!" Volgens hem is het potentieel voor agribusiness in India en de regio Pacifisch Azië enorm en moet het innovatieve onderzoekspotentieel van de joint venture KoSSIL worden ingezet om aan deze behoefte te voldoen.

De faciliteit is gevestigd in IDA Bollaram, net buiten de uitgestrekte metropool Hyderabad, die wordt beschouwd als het punt waar Noord- en Zuid-India samenkomen. Door de toestroom van jonge mannen en vrouwen uit verschillende delen van het land is Hyderabad het centrum geworden voor talloze universiteiten en onderzoeksinstituten, met name op het gebied van biomedische wetenschappen, biotechnologie voor de landbouw en farmaceutische producten op dit subcontinent.

Udayanarayana Bhat, directeur van Koppert India, en Gargi Iyengar, General Manager van KoSSIL, zullen vanuit Nederland worden ondersteund door Harald Mikkelsen, Business Unit Manager Microbials, Newbiz & Tech bij Koppert, en lokaal door Dr. Venkatesh Devanur.