Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: oktober 01, 2018

Koppert neemt biologische gewasbeschermingsactiviteiten Horticoop over

HOR Logo (uit pdf gehaald!)

Koppert Biological Systems neemt biologische gewasbeschermingsactiviteiten Horticoop over

Koppert Biological Systems neemt per 1 november a.s. de biologische gewasbeschermingsactiviteiten over van Horticoop B.V. De overname omvat het klantenbestand, patenten, merkrechten en voorraden. Tweeëndertig Horticoop-medewerkers, waaronder de consultants, maken de overstap naar Koppert waardoor zij hun werk richting de klanten maximaal kunnen continueren.

Horticoop maakte begin 2018 aan de directie van Koppert bekend een strategiewijziging door te voeren en afscheid te willen nemen van haar groothandelsactiviteiten waaronder de biologische gewasbescherming. Daarna zijn beide partijen constructief op zoek gegaan naar een toekomstbestendige invulling. Daarbij werd het belang van de klant centraal gesteld. Deze zoektocht heeft geresulteerd in de overeenstemming tot overname.

Koppert zal door de overname de huidige klanten van Horticoop vanaf 1 november beleveren vanuit de hoofdvestiging in Berkel en Rodenrijs. Het transitietraject hiervoor is al in een ver gevorderd stadium en zal voor de klant nauwelijks merkbaar zijn. Arne van Aalst, directeur Noordwest-Europa: “De teler behoudt zijn vertrouwde consultant die door de overstap naar Koppert intensief zal samenwerken met de Koppert-consultants en collega’s van R&D. Met de uitbreiding van het team van specialisten halen we nóg meer kennis in huis om in te zetten voor het verder ontwikkelen van nieuwe en bestaande markten.”

Door de kortere keten zal de onderneming nog beter kunnen inspelen op de wensen en uitdagingen van de klant. Deze inzichten zijn de sleutel tot succes om de R&D-inspanningen beter en sneller te laten renderen ten gunste van de teler en daarmee de hele sector. Koppert is er van overtuigd hierdoor, in samenwerking met haar klanten, de volgende stappen te kunnen zetten naar een duurzamere en succesvollere productie van groenten, fruit en sierteeltgewassen.

De overname betekent niet dat Koppert haar beleid wijzigt omtrent haar overige distributeurs. “Onze distributeurs zijn een belangrijke schakel in ons netwerk. Wij hebben een jarenlange loyale relatie met ze opgebouwd en hebben ze hard nodig om onze telers dagelijks bij te staan en ontwikkelingen op de voet te volgen”, aldus Arne van Aalst.

Koppert bedankt Horticoop voor de meer dan 40 jaar samenwerking. Horticoop heeft een essentiële rol gespeeld in de ontwikkeling, verkoop en distributie van zowel onze producten als geïntegreerde gewasbescherming in het algemeen. Koppert wenst Horticoop een succesvolle toekomst.

Hulp nodig?