Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 11, 2017

Een prima start voor Natupol Excel

FRUIT LOGISTICA 2017

Een hoge onderscheiding voor de Natupol Excel op de Fruit Logistica. Remco Huvermann (tweede van links op de foto): "Op verschillende manieren drijft Natupol Excel het resultaat en het rendement van de bestuiving sterk op."


Onze nieuwe nestkast Natupol Excel is prima uit de startblokken gegaan. Op de Fruit Logistica werd de nestkast al onderscheiden met de derde prijs in de Fruit Logistica Innovation Award 2017. Belangrijker dan dat: de eerste gebruikers zijn er erg tevreden over. Natupol Excel geeft hen een fors hoger rendement op de investering.

In een aantal landen is de officiële introductie van Natupol Excel inmiddels achter de rug. Zonder uitzondering komen uit al deze landen positieve berichten van de gebruikers. Het gaat dan om Nederland, België, de Scandinavische landen en een aantal landen in Oost-Europa.

Fors hoger rendement

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van de Natupol Excel? Allereerst bevat de nestkast een groter volk waardoor de bestuivingscapaciteit toeneemt. Daarnaast weten de hommels dankzij het innovatieve Beevision-systeem hun nestkast beter terug te vinden. Productmanager Bestuiving Remco Huvermann: "Uit onderzoek blijkt dat tien tot vijftien procent minder hommels verdwalen en hun nestkast niet terugvinden. Die blijven dus allemaal meedoen aan de bestuiving. Dat verbetert de bestuiving en het verhoogt het rendement van de nestkast aanzienlijk."

Betere prestatie langer volhouden

Nog een pluspunt van Natupol Excel is de verbeterde ventilatie. Bij oplopende temperaturen en heet weer blijft het hommelvolk in een betere conditie. Ook dit draagt bij aan een groter bestuivingsresultaat, zeker straks in de zomer. Tot slot bevat de nestkast extra suikerwater. Daardoor kan het hommelvolk, dat al beter presteert, die betere prestaties langer volhouden; opnieuw een bijdrage aan de bestuiving. De goede ervaringen van gebruikers worden bevestigd door onderzoek van Koppert in Spanje. "Ook dat wijst uit dat de Natupol Excel langer meegaat", aldus Remco Huvermann.