Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 14, 2015

Cursus: Kennis over plagen en natuurlijke vijanden

In de geïntegreerde teelt is het belangrijk de plagen en natuurlijke vijanden goed te begrijpen. Naast het op tijd signaleren van de plaag in het gewas met hulpmiddelen, zoals vangplaten, is het ook van belang te weten hoe snel de plaag zich ontwikkelt. Ieder gewas/cultivar is minder of meer gevoelig voor een bepaalde plaag.

In het geïntegreerde systeem worden alle mogelijke technieken gebruikt om de plaag te voorkomen dan wel te bestrijden. Een groot onderdeel hiervan is de inzet van biologische oplossingen. Hierbij moet u denken aan natuurlijke vijanden, aaltjes, schimmelpreparaten en meer. Welke biologische oplossing moet worden uitgezet en waarom?

In de Nederlandstalige cursus “Entomologie”, georganiseerd en gegeven door Koppert, komen deze onderwerpen aan bod. Naast 6 belangrijke plagen worden de daarbij behorende biologische oplossingen besproken. De cursus is opgebouwd uit een deel theorie en een deel praktijk. In het practicum worden alle plagen en natuurlijke vijanden met behulp van een loep en binoculair bekeken.

Deze succesvolle formule wordt al sinds 1996 gebruikt en heeft vele tevreden cursisten opgeleverd. "Ik heb een goed beeld gekregen van de plagen en hun natuurlijke vijanden", aldus een cursist. "Het is heel breed en meteen bruikbaar".

De cursus ‘Entomologie’ wordt gegeven op 4 en 5 februari 2015 bij Koppert te Berkel en Rodenrijs. Meer informatie kunt u opvragen bij Clarice Teunissen,
e-mail CTeunissen@koppert.nl.