Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 16, 2015

Biostimulanten congres in Florence onderstreept belang plantversterking en weerbaarheidsverhoging

Het gebruik van biostimulanten groeit gestaag. Deze categorie producten vergroot de vitaliteit en weerbaarheid van de plant langs verschillende wegen. Dit leidt tot meer groeikracht, een hogere opbrengst, meer kwaliteit of een langere levensduur van de plantaardige productie. Koppert past een aantal van deze producten toe binnen het NatuGro systeem.

Hoewel deze producten al heel lang bestaan, is het onderzoek naar hun werking pas recent goed op gang gekomen. Internationaal zijn tegenwoordig veel universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven bezig om deze veelbelovende producten te doorgronden en te verbeteren.

In 2012 vond de eerste conferentie over biostimulanten plaats met circa 700 deelnemers uit 55 landen. Dit jaar, van 16-19 november, komen meer dan 1.000 personen uit circa 70 landen bijeen in de 2e Biostimulanten Conferentie.

Nieuwe wetenschappelijke en technische inzichten worden hier gedeeld over de effecten van biostimulanten op voedingsopname, stresstolerantie, gewasgroei en ontwikkeling, evenals ontwikkelingen op het gebied van de wettelijke toelating. Koppert is mede sponsor van deze conferentie, en zal met een aantal personen uit verschillende gelederen van het bedrijf deelnemen.