Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 05, 2021

Koppert ontmoet koning Willem-Alexander in de VAE

Henri Oosthoek, CEO van Koppert, heeft woensdag koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontmoet tijdens een officieel bezoek aan de hightech kas van Pure Harvest in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bezoek van het koningspaar viel samen met de Nederlandse nationale dag tijdens de World Expo 2020 in Dubai.

Tijdens de rondleiding bij Pure Harvest, waren verschillende Nederlandse bedrijven zoals Priva, Certhon, BOM Group en Koppert vertegenwoordigd. Oosthoek sprak met koning Willem-Alexander over Kopperts natuurlijke oplossingen voor plagen en ziekten en hun rol in de verduurzaming van de teelt in kassen.

Na de rondleiding heeft koning Willem-Alexander het Nederlandse paviljoen op de Expo officieel geopend. Koppert is een van de sponsors van dit paviljoen en Oosthoek was samen met Yassin Lahiani, de exportmanager voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India, aanwezig bij de officiële opening.

Het bezoek van het koningspaar viel samen met de handelsmissie van vijftig Nederlandse bedrijven die deze week in Dubai plaatsvindt en waaraan ook Koppert deelneemt. Het doel van deze handelsmissie is om nieuwe partnerschappen aan te gaan om wereldwijde uitdagingen te overwinnen en relaties met bestaande partners in de VAE en de bredere Golfregio te verdiepen.

Tweede koninklijke ontmoeting

Het was niet de eerste keer dat koning Willem-Alexander en Oosthoek elkaar ontmoetten. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens het vijftigjarig jubileum van Koppert toen de koning het Experience Centre in het hoofdkantoor van Koppert in Nederland opende. Oosthoek en CEO Paul Koppert zijn beiden in 2017 voor hun bijdrage aan de samenleving tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.