Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juni 23, 2021

Koppert investeert in digitale transformatie

Koppert_investeert_in_digitale_transformatie.jpg

Koppert investeert in digitale transformatie

Koppert Biological Systems neemt de Nederlandse artifical intelligence start-up AgriAI over om zijn digitale transformatie op te schalen en te versnellen. De overname van AgriAI past binnen de ambitie van het bedrijf in biologische oplossingen om een toonaangevende digitale innovator op het gebied van land- en tuinbouw te worden.

De datawetenschappers van AgriAI, Arnand Siem en Jeffrey Bosman, gaan het digitale transformatieteam van Koppert per 1 juli versterken. Volgens Gabriël van der Kruijk, de onlangs door Koppert aangestelde Digital Transformation Manager, zullen de digitale ondernemers en hun talent op het gebied van AI de digitale groei van het bedrijf een nieuwe impuls geven.

“We willen biologische gewasbescherming zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom investeren we niet alleen in onze natuurlijke oplossingen, maar ook in technologische transformatie”, aldus Van der Kruijk. Koppert's Digital Transformation Department ontwikkelt digitale diensten voor het ondersteunen van telers bij de toepassing van IPM; stroomlijnt de bestelprocessen met behulp van e-commerce toepassingen en digitaliseert (interne) processen waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe mogelijkheden zoals camera’s, sensoren en kunstmatige intelligentie om de kwaliteit en schaalbaarheid ervan te verbeteren.

Focus op het nieuwe digitale platform

De datawetenschappers zullen zich in eerste instantie richten op een verbeterde versie van Kopperts vangkaartscanner, onderdeel van Natutec Scout. “Deze nieuwe expertise binnen ons bedrijf betekent een aanzienlijke vergroting van onze capaciteit om onze digitale ideeën uit te voeren. Nu we niet langer afhankelijk zijn van externe expertise, kunnen we veel gemakkelijker proof of concepts uitvoeren om de haalbaarheid van ideeën te testen”, legt Van der Kruijk uit.