Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 21, 2021

Air France KLM Martinair verwelkomt Koppert Biological Systems in het Sustainable Aviation Fuel Programma

SAF.jpg

v.l.n.r. GertJan Roelands (Sr, Vice President Sales & Distribution AF KLM Martinair Cargo) en René Koppert (Director, Koppert Biological Systems)

Koppert Biological Systems en Air France KLM Martinair Cargo zijn een partnerschap aangegaan in het Sustainable Aviation Fuel Programma van de luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dat voor geselecteerde vrachtvluchten met de land- en tuinbouwproducten van Koppert voor biologische bestrijding in het buitenland duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) zal worden gebruikt.

SAF is een vliegtuigbrandstof, gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals spijsolie en duurzame vervangers van fossiele brandstoffen, die de CO₂-uitstoot met ten minste 75% verlaagt. SAF is gemaakt om te worden gemengd met conventionele fossiele brandstof en kan worden gebruikt in alle vliegtuigmotoren.

Koppert heeft sterke Nederlandse wortels, een pioniersmentaliteit, een scherpe focus op duurzaamheid en zet zich in voor een betere gezondheid van mens en planeet. Deze kenmerken en uitgangspunten sluiten dan ook naadloos aan bij de leidende rol die Air France KLM Martinair Cargo speelt in de verduurzaming van de luchtvrachtsector. Koppert en AFKLMP Cargo werken al bijna twintig jaar samen. Koppert is de eerste vrachtvervoerder van AFKLMP Cargo die deelneemt aan het SAF-programma.

De beslissing van het internationale bedrijf voor biologische gewasbescherming om deel te nemen aan het SAF-programma van AFKLMP Cargo maakt deel uit van haar duurzaamheidsdoelstelling om de CO₂-uitstoot tijdens het transport in 2030 met 50% te verminderen. Koppert's levende ladingen nuttige insecten, schimmels en andere microbiologische stoffen moeten met speciale zorg worden behandeld om hun internationale bestemmingen in goede gezondheid te bereiken voor de biologische bestrijding van plagen en ziekten in voedselgewassen, siergewassen en andere gewassen over de hele wereld. De biologische bestrijdingsproducten van Koppert bieden een duurzaam alternatief voor chemicaliën in de tuinbouw en landbouw.

Ondertekening_Koppert___KLM_Koppert_Biological_Systems.jpg

v.l.n.r. Frederik van de Ven – (Chief of staff, AF KLM Martinair Cargo) , Jasper Scherpenisse (Executive Officer, Koppert Biological Systems) , GertJan Roelands (Sr, Vice President Sales & Distribution AF KLM Martinair Cargo), René Koppert (Director, Koppert Biological Systems), Gerard Roelfzema (Communicatie verantwoordelijke AF KLM Martinair Cargo), Mirjam Scherer (Director Verticals – Global Head Specials), AF KLM Martinair Cargo),, Martijn van de Waarsenburg (Manager Global Supply Chain, Koppert Biological Systems)

“We hebben een overeenkomst gesloten waarbij we voor een heel jaar duurzame vliegtuigbrandstof kopen die overeenkomt met een CO₂-reductie vergelijkbaar met de uitstoot van onze zendingen die AFKLMP vervoert naar onze belangrijkste markt, het Noord-Amerikaanse continent”, aldus Martijn van de Waarsenburg, Corporate Manager Supply Chain bij Koppert. “Het SAF-programma werkt op dezelfde manier als groene energie; SAF wordt eigenlijk niet gebruikt op de specifieke vluchten met onze zendingen, maar we nemen actief deel aan de totale brandstofpool van AFKLMP. Door deel te nemen aan het SAF-programma van AFKLMP neemt Koppert zijn verantwoordelijkheid voor meer duurzaamheid op het gebied van transport. We hopen een voorbeeld te stellen voor andere luchtvrachtagents en -vervoerders. Het gebruik van SAF is momenteel de meest doeltreffende oplossing om de ecologische voetafdruk van de luchtvaartsector te verkleinen. Samen kunnen we echt een verschil maken.”

GertJan Roelands, SVP Sales & Distribution Air France KLM Martinair Cargo: “We zijn trots op de samenwerking met Koppert Biological Systems, een toonaangevend Nederlands bedrijf dat veel waarde hecht aan duurzaamheid. Het SAF-programma stelt verschillende stakeholders in de logistieke luchtvrachtsector in staat een percentage van hun vluchten met SAF aan te drijven. Klanten bepalen hun eigen mate van betrokkenheid en wij zorgen ervoor dat hun volledige investering wordt gebruikt voor de sourcing van SAF. Door deel te nemen aan ons programma, verkleinen onze klanten niet alleen hun ecologische voetafdruk, maar bevestigen ze ook hun inzet om de sector naar een duurzamere toekomst te leiden. Alleen met de steun van alle stakeholders kunnen we een meer levensvatbare markt voor SAF succesvol ontwikkelen.”