Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 17, 2022

Sadhguru in gesprek met Nederlandse tuinbouwsector

De Indiase Yogi en visionair Sadhguru gaat dinsdagochtend 22 maart in gesprek met de Nederlandse tuinbouwsector. De focus van het gesprek is de Conscious Planet - Save Soil beweging die Sadhguru deze maand lanceert. Deze moet wereldleiders, visionairs, influencers en 3,5 miljard burgers in 193 landen over de hele wereld aanspreken om gezamenlijke actie te ondernemen om de bodem te redden.

Sadhguru gaat in gesprek met Meiny Prins van Priva en Rob Baan van Koppert Cress. Het evenement vindt plaats op het hoofdkantoor van Koppert, wereldmarktleider in biologische gewasbescherming. De drie bedrijven zijn aangesloten bij het internationale platform EatThis. een netwerk van tuinbouwbedrijven en organisaties gericht op het belang van gezonde voeding en het ontwikkelen van nieuwe ideeën ten aanzien van veilig en duurzaam geproduceerd voedsel. Dit evenement wordt georganiseerd door de Conscious Planet beweging, ondersteund door The Hague Business Agency (gemeente Den Haag), Horizon11 en EatThis.

Het bezoek aan Nederland is onderdeel van de 100-daagse reis die Sadhguru een dag eerder is begonnen in Londen. Daarbij maakt hij als eenzame motorrijder een reis van 30.000 km van Londen naar het zuiden van India. Zijn odyssee door het Verenigd Koninkrijk, Europa en het Midden-Oosten heeft tot doel de steun van burgers en wereldwijd overheidsbeleid te mobiliseren om de bodem nieuw leven in te blazen.

Volgens de United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD) kan meer dan 90% van de bodem van de aarde tegen 2050 aangetast zijn, wat wereldwijd tot catastrofale crises kan leiden zoals voedsel- en watertekorten, droogtes en hongersnoden, ongunstige klimaatverandering, massale migraties en een ongekend tempo van uitsterven van soorten.

De Save Soil campagne heeft tot doel ten minste 3,5 miljard mensen (60% van de kiezers in de wereld) te inspireren om lange termijn overheidsbeleid te steunen om de bodem nieuw leven in te blazen. Sadhguru: "Het maakt niet uit hoeveel rijkdom, onderwijs en geld we hebben, onze kinderen kunnen niet goed leven tenzij we de bodem en het water herstellen. Conscious Planet is de enige weg vooruit."

De Save Soil beweging wordt gesteund door verschillende wereldwijde instanties en agentschappen, zoals de UNCCD en het Wereldvoedselprogramma. Zij wordt ook gesteund door wereldleiders zoals de bekende natuurbeschermer Dr. Jane Goodall en Zijne Heiligheid Dalai Lama. De beweging wordt gesteund door bedrijfsleiders zoals Marc Benioff (Salesforce), spirituele leiders en beroemdheden zoals Deepak Chopra, Victoria Azarenka, Rosario Dawson, Tony Robbins, Maluma, will.i.am en Sza.