Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juli 28, 2022

Nieuwe consultant Roos van Velzen voelt zich als een vis in het water

Onze adviseur:

Roos van Velzen Consultant sierteelt

Nieuwe consultant Roos van Velzen voelt zich als een vis in het water

Ze groeide op tussen de komkommers en de snijhortensia's en volgde studies Business & Management (MBO Greenport) en Commerciële Economie (HBO). En nu is zij Junior Consultant Sierteelt bij Koppert en loopt ze over van enthousiasme. Voor de praktijk, voor de telers. "Het is fantastisch om telers te helpen met hun biologische gewasbescherming."

Al tijdens haar studie Commerciële Economie kwam Roos van Velzen met Koppert in contact. Zij deed er haar vierdejaarsstage en merkte dat de onderneming goed bij haar paste.

Na die studie kwam zij bij Koppert op de afdeling Marketing & Communicatie in dienst. Een prima baan met volop uitdagingen. Maar toch... het bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan. De dochter van een tuinder in Berkel en Rodenrijs bleef met veel belangstelling en zelfs een beetje verlekkerd naar de praktijk kijken.

Daar gebeurde het, daar lagen de uitdagingen. Dat was haar al bekend van stages bij plantenkwekerij Holland Plant, bloemengroothandel Star & Van der Gugten, Intratuin en een plantenkwekerij op Curaçao. "Uiteindelijk heb ik de stap gezet en gesolliciteerd op de vacature van Junior Consultant Sierteelt. Die functie heb ik gekregen."

De beste leerschool

Op het moment bezoekt zij veel bedrijven met collega-consultants in de sierteelt zoals Wim van der Meer, Arthur Kalkman, Muriël Klein Beekman, Gerard Buitelaar, Richard Saarloos en Marjolein van der Knaap. Ook groentebedrijven staan op het programma. "Ja", zegt ze, "ik moet vooral veel zien, horen en praten, en in zo veel mogelijk gewassen. Dat werkt, het blijkt de beste leerschool te zijn. Want elke dag leer ik wel iets dat belangrijk is."

Inmiddels heeft zij de leergangen Spuitlicentie Uitvoeren en Bedrijfsvoeren Gewasbescherming doorlopen en volgt zij de leergang Adviseren Gewasbescherming. En bij Koppert gaat zij straks van start met interne cursussen: Kennen en Herkennen, Bladsapanalyses en sales trainingen.

Als een vis in het water

Op termijn legt Roos zich toe op de sierteeltsector. Afhankelijk van de marktvraag zal zij zich later specialiseren. "In mijn contact met de praktijk, met de telers, voel ik me als een vis in het water. Nu al heb ik het erg naar mijn zin. Het lijkt me fantastisch om straks zelfstandig telers te helpen met hun biologische gewasbescherming en samen vraagstukken op te lossen."