Categorie: Artikel
Publicatiedatum: december 20, 2016

Natupol Excel – Bee Vision: genomineerd voor de FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2017

De nieuwe hommelnestkast Natupol Excel met haar Bee Vision features is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2017. De tien genomineerden worden van 8 tot 10 februari 2017 tijdens een speciale tentoonstelling tussen de hallen 20 en 21 gepresenteerd. Ook wordt daar op 10 februari 2017 om 14.30 uur de winnaar bekend gemaakt.

Meer dan 70.000 bezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd zullen op de eerste twee beursdagen hun stem op de innovatie van het jaar uit kunnen brengen. Een deskundige jury, bestaande uit leden uit alle handelssectoren heeft uit meer dan 60 kandidaten de tien genomineerden gekozen.

Bee Vision
Intensief onderzoek naar het gezichtsvermogen van hommels heeft aangetoond dat hommels anders zien dan mensen. Deze eenvoudige ontdekking heeft geleid tot een aantal door Koppert Biological Systems ontwikkelde bestuivingsinnovaties. De innovatieve zichtbaarheidssignalen en andere nieuwe kenmerken hebben een positieve invloed op bestuiving in de kas, vooral in gewassen onder assimilatiebelichting.

Natupol Excel
Natupol Excel is speciaal ontwikkeld voor gewassen met veel bloesems per m2 per week (meer dan 35), zoals cherry- of snacktomaten, bessen en aardbeien. Natupol Excel kan ook gebruikt worden in verlichte kassen. De nestkast heeft een betere zichtbaarheid in het gewas met extra kleursignalen bij de ingang van de nestkast die zich in het voor hommels zichtbare lichtspectrum bevinden, voor een beter bestuivingsresultaat. Daarnaast wordt deze nestkast geleverd met een grotere kolonie, grotere ventilatiegaten met een slimme versperring voor indringers, bevat 19% meer suikerwater voor meer en langere bestuiving.

Door de ogen van een hommel
Uit onderzoek is gebleken dat hommels zich niet goed meer kunnen oriënteren als het daglicht afneemt door factoren zoals het gebruik van assimilatiebelichting in de donkerste maanden van het jaar of het aanbrengen van extra lagen tunnelplastic. Natupol Excel is uitgerust met specifieke signalen die de nestkast beter zichtbaar maken voor de hommels en is speciaal ontwikkeld om hommels te helpen de weg te vinden onder ongunstige omstandigheden.

‘Door een combinatie van coatings, verven en veranderingen in de opdruk vinden de hommels de weg naar de Natupol-nestkast veel sneller terug’, aldus Remco Huvermann, productmanager bestuiving bij Koppert. 'Door deze innovatie kost het de hommels minder energie om de nestkast terug te vinden, zodat ze meer tijd en energie kunnen besteden aan effectieve bestuiving. Uiteraard spelen de signalen een nog belangrijkere rol wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn.'

Kom met ons kennismaken op de Fruit Logistica
Koppert heeft, naast hommels, een compleet pakket aan oplossingen ter beschikking dat telers helpt bij het verduurzamen van hun teelt. Het gaat om biologische bestrijding van plaaginsecten en ziekten, biostimulanten (microbiële producten en natuurlijke stoffen) die de plant ondersteunen en versterken, en monitoring-producten.

Vooral in het groente- en fruitschap gaan de ontwikkelingen snel. In dit schap kan de retailer zich onderscheiden met een vers en smaakvol product, geproduceerd met een minimale of zelfs geen belasting van het milieu, en gegarandeerd voedselveilig.

Hall 1.2 – stand D-08

Onze Koppert medewerkers heten u graag welkom op onze stand, waar we u graag uitleggen wat we voor u kunnen betekenen.

Partner with Nature
We moeten toe naar minder chemische gewasbeschermingsmiddelen, naar minder kunstmeststoffen en naar hogere producties van een betere kwaliteit om de wereld te kunnen blijven voeden, samen met onze klanten en andere partijen in de keten. Deze ‘drive’ heeft Koppert verwoord in haar missie: Koppert wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maken wij de landbouw gezonder, veiliger en productiever. Samengevat in de tagline: Partners with Nature.