Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 09, 2020

Koppert Nederland introduceert: Veni Amino!

Veni_Amino_Koppert_Biological_Systems.jpg

Koppert Nederland introduceert: Veni Amino!

Recent heeft Koppert Nederland een nieuw product op de markt gebracht. Het gaat om de organische meststof Veni Amino.

Veni Amino

Veni Amino is een vloeibare organische meststof die voornamelijk vrije L-Aminozuren bevat. In planten zijn 20 basis N-bevattende aminozuren nodig om eiwitten te bouwen die voor energiebeheer, groei, vitaliteit en voortplanting. In Veni Amino zijn al deze 20 aminozuren aanwezig.

Toepassing

Veni Amino kan op diverse wijzen ingezet worden:

  • Bij acute stikstof tekorten zorgt een bladtoepassing met Veni Amino ervoor dat deze tekorten opgeheven worden. Doordat de stikstof alreeds in het aminozuur is ingebouwd (een proces wat normaal ook in planten plaatsvindt) is de werking snel en efficiënt.
  • Veni Amino kan ingezet worden als organische stikstof bemesting, zowel als bladbespuiting als via de irrigatie.
  • Veni Amino kan tijdens een teelt gebruikt worden om abiotische stress, als gevolg van bijvoorbeeld hoge temperaturen, te reduceren waardoor plantengroei geoptimaliseerd wordt.

Kwaliteit

Koppert gebruikt voor de productie van Veni Amino enzymatische hydrolyse, in tegenstelling tot veel andere reguliere producten die via chemische hydrolyse verkregen worden. Door het gebruik van de enzymatische hydrolyse blijven de aminozuren in L-vorm, terwijl bij chemische hydrolyse tot wel 50% van de aminozuren in D-vorm veranderd die fytotoxisch en ontoegankelijk is voor planten.

Samenstelling

Veni Amino bevat zeer hoge concentraties aminozuren.

Totaal Aminozuren

20%
Vrije Aminozuren 15%
Droge stof 32%

Voor een passend advies, raadpleeg uw consultant!