Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 29, 2020

Koppert in gesprek met Amerikaanse landbouwminister

Minister_van_landbouw_USA_Koppert_Biological_Systems-6.jpg


Gisteren sprak René Ruiter, directeur Horti van Koppert Biological Systems, met de Amerikaanse landbouwminister Sonny Perdue tijdens zijn bezoek aan gastbedrijf Koppert Cress. De landbouwminister is in de Europese Unie om kennis te maken met de Europese Commissie.

Perdue en Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, bezochten Koppert Cress in Monster. Vier bedrijven, waaronder Koppert Biological Systems, werden tijdens dit bezoek in de gelegenheid gesteld hun organisatie te presenteren.

René Ruiter gaf in de proeftuin bij Koppert Cress een korte uitleg over de toepassing van natuurlijke oplossingen voor de bestrijding van ziekten en plagen in land- en tuinbouwgewassen.

René Ruiter: ´´Het gesprek met de landbouwminister is voor ons van grote waarde en een belangrijke stap in de richting van samenwerking met de lokale overheid met als doel het versoepelen van de toelatingsprocessen van duurzame producten op de Amerikaanse markt.´´ De boodschap van René Ruiter aan de landbouwminister was helder: ´´We hebben uw hulp nodig bij registratieprocessen, zodat nieuwe en duurzame alternatieven toegankelijker worden voor telers en boeren. Industrie en regelgeving moeten samenwerken om de beschikbaarheid van nieuwe en veilige technologie te waarborgen. Amerika is één van Koppert’s grootste markten, wat het stroomlijnen van wet- en regelgeving om de Koppert producten beschikbaar te krijgen voor de telers extra belangrijk maakt.

FO8I6697.jpg