Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juni 19, 2023

Koppert-hommelkasten: frisse look, vertrouwde kwaliteit

Koppert-hommelkasten: frisse look, vertrouwde kwaliteit

Vanaf medio juni krijgen de bestuivingsproducten van Koppert een nieuw jasje. We bieden een gemoderniseerd design in lijn met onze nieuwe huisstijl, met behoud van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit en effectiviteit waar Koppert-hommels altijd bekend om hebben gestaan. Voor veel telers is een goede bestuiving essentieel voor een oogst van hoge kwaliteit. Met meer dan 35 jaar opgedane kennis en expertise garanderen wij precies dat. Onze Natupol nestkasten voldoen aan de eisen van de hommels, de logistieke keten en de behoeften van telers. Zodat telers kunnen vertrouwen op onze oplossingen voor maximale bestuiving van hun gewas.

Toegewijd aan kwaliteit

Hoe lang het productieproces en de logistieke reis ook mogen duren, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze bestuivers hun bestemming bereiken, klaar om hun waardevolle werk in de best mogelijke conditie te doen.

Onze doelstellingen voor productkwaliteit omvatten vijf belangrijke aspecten: het ontwerp en de effectiviteit van de nestkast, de selectie, opfok en vitaliteit van de hommels, voortdurend onderzoek en ontwikkeling, logistiek voor levende lading en wereldwijde beschikbaarheid. Omdat we in een dynamische markt opereren, moeten we snel kunnen inspelen op nieuwe uitdagingen in de tuinbouw en landbouw, veranderende klimaatomstandigheden en de eisen van telers.

Voortdurend onze hommelkasten verbeteren

De afgelopen jaren hebben we onze nestkasten aanzienlijk verbeterd. Dit omvat onder andere bediening van de toegangsluiken, kleurcodes om hommels te helpen bij het vinden van hun nestkast onder kunstlicht en verbeterde ventilatie waardoor hommels meer tijd kunnen besteden aan bestuiving in plaats van energie te steken in het koelen van de nestkast.

Kwekerijen van hoge kwaliteit en wereldwijde beschikbaarheid

De nestkasten van Natupol worden geproduceerd in fabrieken verspreid over drie continenten, zodat we de hommels dicht bij onze respectieve markten kunnen kweken en ervoor kunnen zorgen dat ze bij aankomst klaar zijn voor bestuiving. We houden ons aan strikte kwaliteitsprotocollen voor het kweken van hommels en onze gesloten faciliteiten voldoen aan de lokale en internationale wetgeving, onderworpen aan controles door nationale autoriteiten.

Ons succes ligt in het traceren en bewaken van de hele distributieketen. Het distribueren van hommels in verschillende klimaten brengt uitdagingen met zich mee, dus onze distributiepartners hebben hun opslagfaciliteiten aangepast aan de behoeften van onze hommels. Vrachtwagens worden voortdurend gecontroleerd op vertragingen of onvoorziene problemen. Er zijn standaardprotocollen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat hommelkolonies met zorg worden behandeld en op de juiste manier worden opgeslagen in verschillende klimaatzones, zodat ze in optimale gezondheid aankomen voor effectieve bestuiving.

Best practices en klantenbetrokkenheid

We vinden het essentieel om nauw verbonden te zijn met onze klanten en telers. We voorzien onze lokale Koppert-adviseurs en -distributeurs van actuele informatie, zodat ze kunnen profiteren van de nieuwste onderzoeksresultaten en oplossingen. De vinger aan de pols houden betekent ook aandachtig luisteren naar telers in het veld en actief reageren op hun feedback. Veel van onze oplossingen zijn afgeleid van de waarnemingen van telers en we waarderen hun rol in het communiceren van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. In samenwerking met de natuur streven we ernaar oplossingen te vinden voor de teeltproblemen van vandaag, waarbij we gezondere, veiligere en productievere teeltpraktijken bevorderen voor een duurzame toekomst.